‘Dışarıdaki Gazeteciler’ tutuklu meslektaşları için yürüdü

‘Dışarıdaki Gazeteciler’ tutuklu meslektaşları için yürüdü

Gazeteciler, tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle, Kadıköy’de buluştu. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda başlayan yürüyüşte, “Adalet için gel, özgürlük için gel, el ele gel” sloganları atıldı.

İleri Haber

Cumhuriyet gazetesi davasının dördüncü duruşması öncesinde "Dışarıdaki Gazeteciler" ve basın özgürlüğü savunucuları Kadıköy’de bir araya gelerek cezaevlerindeki gazetecilerin serbest bırakılması için bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda bir araya gelen "Dışarıdaki Gazeteciler" el ele tutuşarak Kadıköy Boğa heykelinde doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe birçok gazetecinin yanında, milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri ve kurum temsilcileri de katıldı.

Eylemde, "Ahmet çıkacak yine yazacak", “Susma haykır özgür basın vardır", "Hemen şimdi adalet, hemen şimdi özgürlük”, "Mahir çıkacak yine yazacak", "Tunca çıkacak yine yazacak", "İsiminaz çıkacak yine yazacak", "Havva çıkacak yine yazacak" sloganları atıldı.

'ONLARCA GAZETECİ TUTSAK OLDUKÇA HİÇBİRİMİZ ÖZGÜR OLMAYACAĞIZ'

Kadıköy Boğa heykelinde son bulan yürüyüşte "Dışardaki Gazeteciler" adına konuşan Gülşah Karadağ, “Onlarca gazeteci tutsak oldukça hiçbirimiz özgür olmayacağız. Gazetecilerin tutsak edilmesi, yolsuzlukların hesaplarının sorulmaması, hukukun ayaklar altında çiğnenmesi yüzündendir. Katillerden hesap sorulmaması içindir. Sömürülen emekçinin, katledilen kadının çığlığının bastırılması içindir. Bu yüzden Türkiye dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine sahip ülkesi. Artık yeter ve hayır diyoruz” ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından gazeteciler ve siyasetçiler birbirine sarılarak eylemi sonlandırdı.