Direnişteki Valfsan işçilerinden açıklama: Birleşen işçiler yenilmezler

Direnişteki Valfsan işçilerinden açıklama: Birleşen işçiler yenilmezler

Direnişteki Valfsan işçileri, eylemlerinin 27. gününde açıklama yaptı. Direniş alanındaki eşyalarına el konulduğunu belirten işçiler, taleplerini bir kez daha dile getirdi.

İleri Haber

İstanbul Tuzla’daki Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde beyaz eşya yan sanayi ürünleri üreten Valfsan adlı bir firmada sendikalı 10 işçi, ''eleman fazlalığı'' gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, işlerine geri dönmek üzere başlattıkları eylemde 27. gününe girdi. 

'DİYALOG MASASI' ÇAĞRISI

İşçiler tarafından bugün yapılan açıklamada, direniş alanındaki eşyalara güvenlik tarafından el konulduğu belirtilirken, sendika ile yapılan görüşmede de taleplerin dile getirildiği belirtildi. ''Sendika başkanlarıyla bir diyalog masasının oluşması, sıkıntıların giderilmesi adına bir görüşme gerçekleştirdik.'' denilen açıklamada, şu taleplerin dile getirildiği öğrenildi:

- İçeriden işçi atılmasının engellenmesi

- Demokratik bir ortamda, sendika geleneğine uygun bir şekilde temsilci seçiminin yapılması

- Hukuksuz gerekçelerle işten atılan 10 işçinin, işe geri dönmesi

'BİRLEŞEN İŞÇİLER YENİLMEZLER'

Açıklamanın sonunda direnişteki kararlılık bir kez daha vurgulanırken, '' Tekrar ediyoruz, dayanışmayla kazanacağız. Tekrar ediyoruz, birleşen işçiler yenilmezler. Tekrar ediyoruz, Valfsan işçileri direniyor ve mutlaka kazanacaklar.'' ifadeleri kullanıldı.