Direnişteki Sinbo işçilerinden 25 Kasım etkinliği

Direnişteki Sinbo işçilerinden 25 Kasım etkinliği

Ücretsiz izin dayatmasına karşı fabrika önünde direnişini sürdüren Sinbo işçileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada mücadele çağrısı yaptı.

İleri Haber
Kent Emekçileri Dayanışması, TİP, Emekçi Kadınlar, Alınteri, Yeni Demokrat Kadın ve DEV TEKSTİL üyesi kadınlar günlerdir fabrika önünde direnişlerini sürdüren Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Sinbo işçileriyle birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte işçiler basın açıklaması yaparken, kurum temsilcileri de konuşma gerçekleştirdi.

İşçiler tarafından yapılan açıklamada, “Bugün dünyanın dört bir yanında oldugu gibi Türkiye'de de sermaye iktidarının gerici politikaları eliyle işçi ve emekçi kadınlar azgınca sömürülüyor. Kitlesel boyutlara ulaşan kadına yönelik şiddet yüzünden sayısız kadın yaşam savaşı veriyor. Öte yandan fabrikalarda, iş yerlerinde işçi kadınlar çok yönlü sorunlarla boğuşuyor. Pandeminin merkezi haline gelen fabrikalarda sermaye iktidarının çıkardığı tüm yasalar işçi ve emekçi kadınların ayağına vurulan kölelik zincirlerine yeni halkalar eklemiştir. Her türlü kuralsızlık ve keyfiliğin önünü açan esnek çalışma dayatmaları işçi kadınların üzerindeki yükleri daha da artırmıştır. 7244 no'lu geçici torba yasada kadınların yaşamını daha da kötüleştiren sonuçlar yaratmıştır. Ücretsiz izin saldırısı kadın emeğinin azgınca, sömürülmesinin önünü açmıştır. Kadınlar bu şekilde işsizliğe, sefalete ve esnek koşullarda çalışmaya itilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Etkinlikte, Kent Emekçileri Dayanışması adına yapılan konuşmada ise “Emek mücadelesi içindeki kadınlarla el ele, yan yanayız. Biz emekçi kadınlar erkeklere göre daha çok sömürüye uğruyoruz” denilerek eşit işe eşit ücret mücadelesinin sürdüğü belirtildi.