Direnişteki işçilere TİP'ten dayanışma ziyareti

Direnişteki işçilere TİP'ten dayanışma ziyareti

Sendika üyesi olmaları sebebiyle işten çıkarıldıkları için 23 gündür direnişte olan işçilere, Türkiye İşçi Partisi dayanışma ziyaretinde bulundu.

İleri Haber / Muğla 

Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'nda DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi 18 işçi, 'sendikaya üye olduğu' ve 'E-devlet şifresini vermediği' gerekçesiyle işten çıkarılmasının ardından iş yeri önünde direnişe başlamıştı. İşe geri dönme taleplerinin karşılanmasını isteyen işçiler 23 gündür direnişte.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.'ye bağlı işletmelerde çalışan, büyük çoğunluğu sendikaya üyesi olduğu için patronun baskı ve tehditlerine maruz kalan işçilere Türkiye İşçi Partisi heyeti dayanışma ziyaretinde bulundu.

'SENDİKALAR VE SENDİKA ÜYELERİ BASKIYLA TESLİM ALINAMAZ'

Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan işçilerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten TİP heyeti, direniş boyunca işlerin yanında olduğunu ifade etti. Kimsenin sendikaları ve sendika üyelerini baskı ve tehditle teslim alamayacağını vurgulayan TİP heyeti, Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'nun işçi kıyımına son vermesi gerektiğini söyledi.