Direnişteki inşaat işçileri ve haber takibindeki gazeteci gözaltına alındı

Direnişteki inşaat işçileri ve haber takibindeki gazeteci gözaltına alındı

Eylemdeki işçiler ve haber takibindeki gazeteci gözaltına alındı.

İleri Haber

Hakları ödenmeyen inşaat işçilerinin Emlak Konut GYO önünde başlattıkları eylem sürerken, işçiler ve gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı. Ardından serbest bırakılan Kuray, patronların kendisinden şikayetçi olduğunu duyurdu.

İstanbul’da DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerin YDA Group’un gasbettiği hakları için Emlak Konut GYO önünde başlattıkları direniş bugün de devam etti.

Ataşehir ilçesindeki YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye bağlı Finans Merkezi şantiyesinde ihbar ve kıdem tazminatları, 45 saat üzeri mesaileri ve hafta ile bayram tatilleri için dün başlattıkları eylemde gözaltına alınan işçiler, bugün bir kez daha aynı noktada bir araya geldi. Özel güvenliğin saldırdığı işçiler ve sendikacılar gözaltına alındı. İşçilerle birlikte haber takibindeki gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı.

'YİNE GELECEĞİZ'

İnşaat İş Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Yine Geleceğiz! Hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" denildi.

PATRONLAR, GAZETECİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra Twitter hesabından açıklama yapan Kuray, serbest bırakıldığını belirterek, "İnşaat işçilerinin haklarını gasbeden Emlak Konut GYO patronları bir sivil polisin yönlendirmesiyle hakkımda 'Kamu malına zarar verme' iddiasıyla şikayetçi oldular" dedi.

KAYMAKAMLIK YASAKLADI

Dünkü eylemin ardından YDA GROUP ve Emlak Konut GYO önü, Ataşehir Kaymakamlığı tarafından "Milli Güvenlik ve Kamu düzenini tehdit" gerekçesiyle yasaklanmıştı. 

İşçiler ise kararı tanımadığını ilan ederek bugün bir kez daha hakları için bir araya geldi.