Direnişin 400. gününde Aydın Belediyesi işçileri: Yılmayacağız, yorulmayacağız

Direnişin 400. gününde Aydın Belediyesi işçileri: Yılmayacağız, yorulmayacağız

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnişlerinin 400. gününde olan işçiler, direniş sürecini İleri Haber'e anlattı.

Özgür Yılmaz - @ozgurr_yilmaz

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde sendikalaştıkları için 9 işçi işten çıkarılmış, ardından belediye binası önünde direnişe geçmişti. İşçilerin direnişi bugün, 400. gününde. 

Direnişteki Aydın Büyükşehir Belediyesi işçileri, direnişin son durumunu İleri Haber'e anlattı. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi işçilerinden Yunus Cengiz direniş sürecini şöyle anlattı:

'YILMAYACAĞIZ, YORULMAYACAĞIZ'

"Direniş sendikaya üye olduğumuz için işçi düşmanı belediye başkanın bizi işten atmasıyla başladı. Sendikamız çoğunluk belgesini almıştır. Patron iş koluna itiraz edip zaman kazanmak istedi. Bu zamanda da çalışanlara tehditle sendikadan istifa ettirdiler ve iş kolunu değiştirip Belediye İş sendikasına üye yaptılar. Yani işin başında patronla bir olan sarı sendika yüzünden ilk darbemizi aldık. Bu ihanet ve adilik kimsenin umurunda olmadı, akabinde işçi haklarından bahseden CHP'nin verdiği sözlere güvenip beklemeye başladık ama 400. günde onların da boş olduğunu gördük. Ama biz yılmadık, yılmayacağız, sabırlıyız ama zamanı geldiğinde bu işe göz yumanların karşısına dikilip hakkımızı alıncaya kadar yakalarını bırakmayacağız. Biz haraç istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Haktan bahsedip kul hakkıyla beslenenlerin hakkından geleceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz."

İşçilerden Okan Aslan ise süreci şu şekilde anlattı:

'YANLIŞ YAPAN BİZDENSE GÖRMEYELİM'

"2018 Temmuz ayına kadar asgari ücretle çalışan otobüs şoförleri olarak daha iyi şartlarda çalışabilmek adına anayasal hakkımız olarak sendikaya üye olduk. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu benle birlikte 9 kişiyi işten attı. Biz sendikal hakkımızı kullandık. Bugün 400. gün, 4. bayramı işsiz geçiriyoruz. Ama bizi işimizden çıkaranlar, haksızlık yapanlar görmezler ve duymazlar. Onlar çocuklarıyla birlikte mutlu bayramlar geçiriyorlar. Biz 1.ve 2. iş mahkemesi kararıyla haklıyız ve kazandık. Başkan Özlem Çerçioğlu bu karara itiraz ederek bir kez daha hukuk tanımazlığı ile egosunu tatmin etmiştir. Mahkeme sendikal tazminat ve işe iade kararı verdi. Başkan bu karara itiraz ederek bir üst mahkemeye taşıdı. Şimdi istinaf kararlarımızı bekliyoruz, ekim kasıma kadar lehimize sonuçlanak. Bakalım istinaf kararı lehimize geldiğinde başkan işe iade mahkeme kararına uyacak mı? Tazminatları veririm ama işe almam diyecek mi? CHP genel merkezi, başkanlar, vekiller bizim haklı olduğumuzu biliyorlar ama Özlem Çerçioğlu'na yaptırımları olmuyor çünkü yanlış yapan bizdense görmeyelim duymayalım politikası yürütüyorlar. Bizimle ilgili hiçbir adım atılmadığı gibi randevu talepĺermize cevap verilmedi. İade taahütlü mektup ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu randevumuza cevap vermedi. Bizi kabul etmedi oysa ki biz haklıyız. Hani benim işçim hakĺysa beni bulsun diyordu malesef görüşmediler. Seyit Torun, Veli Ağbaba, Oğuz Kaan Salıcı görüşmediler. Az kaldı bıçak kemikte ileriki süreçte mahkeme sonucları uygulanmadığında, iademiz verilmediği takdirde Ankara Genel Merkezi önünde işimizi alana kadar devam edeceğiz, ölmek var dönmek yok. Direne direne kazanacağız."