Direniş zafere ulaştı: İşbaşı yapması engellenen Kadıköy direnişçisi işe alınacak!

Direniş zafere ulaştı: İşbaşı yapması engellenen Kadıköy direnişçisi işe alınacak!

Atanmasına rağmen güvenlik soruşturması gerekçesiyle 15 aydır işbaşı yaptırılmayan Gezi direnişçisi Atıcı, 23 gün süren eylemlerinin ardından mücadeleyi kazandı. İleri'ye konuşan Atıcı, "Kamuoyunun, halkın desteği ve direnişin sonucunda bir aya sonra işe başlamam söz konusu" dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne KPSS ile zabıta memuru olarak atanmasına rağmen güvenlik soruşturması bahane edilerek yaklaşık 16 aydır işbaşı yapması engellenen Gezi direnişçisi Boran Atıcı, 23 gün süren oturma ve yürüyüş eylemlerinin ardından eylemlerini esonlandırdığını ve Kadıköy Belediyesi ile gerçekleşen görüşmeleri sonucu belediyedeki başka bir iş kolunda işe başlayacağını açıkladı.

Devam eden ve hala sonuca bağlanmayan Gezi Davası bahane edilerek keyfi ve hukuksuz şekilde 16 aydır işbaşı yapması engellenen ve direnişinin ardından mücadelesini kazanan Atıcı, direnişini ve işe alınma sürecini İleri Haber'e anlattı.

'KADIKÖY HALKI VE İLERİCİ GÜÇLER DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ'

Kadıköy halkının direniş boyunca desteğini hiç esirgemediğini vurgulayan Atıcı, "Biliyorsunuz yaklaşık 23 gün boyunca Kadıköy Belediyesi önünde oturma eylemi yaptım. Gezi Davası süreci gerekçe gösterilerek 16 aydır Kadıköy Belediyesi'nin beni işe başlatmama durumu vardı. Kadıköy halkı bu işe çok tepkiliydi, eyleme başlarken de en çok dayandığımız şey Kadıköy'de bana destek veren halktı. İlerici, devrimci güçlerin hepsi de bu meseleye karşı ilkesel bir tutum aldılar. Sağ olsunlar bu meselede yanımda olmayı tercih ettiler" dedi.

'MAĞDUR EDİLEN DİĞER ARKADAŞLARIMIZLA DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ OLUŞTURDUK'

Yalnızca kendisinin değil, birçok kişinin güvenlik soruşturması sebebiyle mağdur edildiğine dikkat çeken Atıcı, "Bu meseleye dair güvenlik soruşturmaları üzerinden farklı farklı alandan arkadaşlarımız da çok mağdur oldular. Bir dayanışma kültürü oluşturduk ve bu kültürle beraber de ciddi bir kamuoyu oluştu" şeklinde konuştu.

'BİR AY SONRA İŞBAŞI YAPMAM SÖZ KONUSU'

"Oturma eylemlerinin ardından kamuoyunun da etkisiyle Kadıköy Belediyesi'yle aramızda geçen görüşmeler sonucu bir 'işe başlama' sürecim de başlamış oldu" diyen Atıcı, bir ay sonra işbaşı yapması gibi bir durumun söz konusu olduğunu da söyledi.

SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞACAK

Asıl mezun olduğu bölümün sağlık sektörüyle ilgili olduğunu söyleyen Boran Atıcı, Kadıköy Belediyesi'nde çalışmaya başladığında istihdam edileceği alanla ilgili ise şunları söyledi: Ben aslında radyoterapi teknikeriyim. Belediyede çalıştığım takdirde zabıta memuru olarak değil, sağlık hizmetleri verilen alanlardan birinde istihdam edilmem üzere bir plan yaptık.