Direniş geri adım attırdı: Jandarma ve şirket Kızılcaköy'den çekildi

Direniş geri adım attırdı: Jandarma ve şirket Kızılcaköy'den çekildi

Halkın JES'e karşı gösterdiği kararlı direnişinin ardından Jandarma ekipleri ve şirket bölgeden çekildi.

Aydın Kızılcaköy'de köylülerin jeotermal enerji santraline (JES) karşı direnişi geri adım attırdı. Köylülerin kararlı direnişi sonrası Jandarma ve JES şirketi çalışanları köy yakınındaki araziyi terk etti. Üç gündür süren olaylarla birlikte jandarma saldırısı eşliğinde yaklaşık 30 dönümlük alanı tel örgü içine alan şirket alandan çekildi.

'TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMAYACAK'

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre dün öğleden sonra köye gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat köylülere şirket tüm izinleri tamamlayıncaya kadar araziye tek bir çivi daha çakılmayacağı sözünü verdi. Vali Yardımcısı'nın bu sözünün yanı sıra Jandarma ve şirket elemanlarının alandan ayrılmasının ardından köylüler de küçük bir nöbetçi grup bırakarak köy içindeki nöbet çadırına döndü.

'BU TOPRAKLAR BİZİM'

Vali Yardımcısı'na tarım arazilerinin içinde neden JES istemediklerini anlatan köylüler Aydın'ın birçok yerinde JES'lerden kaynaklı zararları bildiklerini, kendilerinin de aynı sorunları yaşamak istemediklerini söylediler. Köylülerin ısrarlı soruları karşısında kendisinin daha bir gün önce bu işle ilgilenmeye başladığını dile getiren Vali Yardımcısı Arat "Köylülerin dile getirdiği sorunları inceleyeceğiz" sözünü verdi.

Jandarma saldırısında kolundan yaralanan 77 yaşındaki Hatice Barlas, Vali Yardımcısı'nın "Siz neden gittiniz bu yaşta oraya" sözlerine tepki göstererek, "Neden gitmeyeceğim. Bu topraklar bizim. Ben o kepçenin önüne yatacağım. O jeotermali yaptırmayacağız" dedi. Köylü kadınlar da "Ölmeye razıyız" dediler.

DAHA FAZLA