Direnenler kazandı: Kadıköy Belediyesi'nde TİS imzalandı

Direnenler kazandı: Kadıköy Belediyesi'nde TİS imzalandı

Toplu iş sözleşmesi sürecinin tıkanması sonucu direnişe başlayan Kadıköy Belediyesi işçileri, haklarını aldı.

İleri Haber

2018'de oturulan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde 6 ay geçmesine rağmen yaşanan tıkanma sonucu Kadıköy Belediyesi işçileri eyleme çıkmıştı. İşçilerin direnişi sonucu Genel-İş sendikası ile Kadıköy Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı. 

Sözleşme törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı.

KAZANIMLAR

Sözleşmeye göre, haftalık çalışma saati 40'a indi, işçiler haftalık 2 gün tatil hakkı kazandı, maaşlarda en az 380 lira ücret zammı sağlandı ve 8 Mart'ta kadınlar tatil hakkı kazandı.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, yaptığı konuşmada "Bu ülkede demokrasiyi de cumhuriyeti de yeniden kuracak bir kurucu iradeye ihtiyaç vardır. Türkiye işçi sınıfı bu kurucu iradenin en önemli parçalarındandır. Demokrasinin olmadığı yerde ekmek yoktur. Alınterimize, kıdem tazminatımıza el uzatmaya kalkanlara karşı diyoruz ki emeğimize, ekmeğimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Tüm sınıf kardeşlerimizle birlikte direneceğiz. Şanlı 15-16 haziranın 49.yılında tüm kazanılmış haklarımızı savunacağız" ifadelerini kullandı.

'İŞÇİLER KENDİLERİ ALDI'

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı ise "Ben kimseye birşey vermedim işçi kardeşlerim kendileri aldılar" şeklinde konuştu.