Direnen Zeytinoğlu işçisi kazandı

Direnen Zeytinoğlu işçisi kazandı

Zeytinoğlu şirketlerinde çalışan 500 işçi, 4 aydır maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle sürdürdükleri direnişi kazanımla sonuçlandırdı.

Zeytinoğlu şirketlerinde çalışan 500 işçi, 4 aydır maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle sürdürdükleri direnişi kazanımla sonuçlandırdı. İşçilerin ödenmeyen maaşlarını ve tazminatlarının yüzde 92.3’ünün ödenmesi yönünde anlaşma sağlandı.

Eskişehir’de Zeytinoğlu şirketlerinde çalışan 500 işçi, 4 aydır maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle çeşitli eylemler yapmış, fabrika önüne kurdukları çadırlarda hak ve adalet nöbeti tutmuşlardı. Geçtiğimiz Ekim ayında ise  Ankara’ya yürümek isteyen işçilere polis izin vermemiş, yürümekte ısrar eden işçilere ise polis, biber gazıyla saldırmıştı.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Entil Fabrikası önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, çeşitli görüşmeler sonrası işveren ve TMSF’yi bir araya getirdiklerini belirterek, “TMSF ve işveren görüşme yaparak buradaki kendi üzerindeki bir takım malların satışının onayını aldıktan sonra tazminatlarımızın ve daha önce işten çıkmış olan arkadaşlarımızın alacaklarının ödenmesi şeklinde işverenle TMSF’nin anlaşması ortaya çıktı. İşveren bazı mallarının satış onayına izin vererek TMSF’nin arkadaşlarımızın alacaklarının yüzde 92.3’ünü ödeyecek şekilde bir anlaşmaya varıldı. İşçilerin maaş ve tazminatları kısa bir süre içerisinde TMSF üzerinden yani malların satışı beklenmeden ödenecek. TMSF yönetimi buna onay verdi. İşveren de zaten satışa onay verdi” dedi.

KAZANIM SONRASI ÇADIRLAR SÖKÜLDÜ

Adnan Serdaroğlu’nun, işverenin bazı mallarının TMSF’ye geçmesi ile alacakların TMSF tarafından birkaç gün içerisinde ödeneceğini belirtmesinin ardından işçiler 69 gün önce Entil fabrika önüne kurdukları eylem çadırlarını söktü.