Direnen işçilerden Özsüt'e: 'Pazartesiye kadar mühlet veriyoruz'

Direnen işçilerden Özsüt'e: 'Pazartesiye kadar mühlet veriyoruz'

Direnen Özsüt işçileri, maaşlarının ve hakedişlerinin ödenmemesi üzerine TİP Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması düzenleyerek, "Pazartesi gününe kadar Özsüt'e mühlet veriyoruz. Hakedişlerimiz ödenmezse bizi de sizi de zorlu bir süreç bekliyor olacak" dedi.

İleri Haber

Aylarca ödenmeyen ücretlerinin, fazla mesailerinin ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri, iki arkadaşlarının alacaklarının ödenmemesi üzerine Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması düzenledi. İşçilerden Umut Marangoz ve Cansu Andaç ile avukat Pınar Dinç'in konuşmacı olduğu açıklamada, Özsüt işçilerinin yaşadıklarına ve hukuki sürece ilişkin bilgi verildi.

'KADIKÖY ŞUBESİNİN CİROSU 15 BİN'DEN 2 BİN TL'YE DÜŞTÜ'

İşçilerden Umut Marangoz "Bize destek veren arkadaşlarla büyüdük, büyümeye devam ediyoruz. Özsüt patronuna diğer arkadaşların ücretleri yatana kadar kendi ücretimizi almayacağımızı söyledik. Direnişimize Türkiye'de Özsüt'ten ücretlerini alamayan her işçi için devam edeceğiz" dedi. Her gün eylem yapılan Kadıköy Özsüt şubesinin günlük cirosunun 15 bin TL’lerden 2 bin TL’ye düştüğünü söyleyen Marangoz, "Öncelikle Kadıköy halkına teşekkür ediyoruz ve bu boykota tüm Türkiye’yi davet ediyoruz. Türkiye İşçi Partisi'ne, diğer parti ve sendikalara teşekkür ediyoruz" dedi.

'BİZİ DE SİZİ DE ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR OLACAK'

"Pazartesi gününe kadar Özsüt'e mühlet veriyoruz" diyen Umut Marangoz, Özsüt patronlarına seslenerek "Pazartesiye kadar hakedişlerimiz ödenmezse bizi de sizi de zorlu bir süreç bekliyor olacak" dedi.

'BİZİ HER GÜN 'EYLEM YAPMAYIN, ÜCRETLERİ YATIRACAĞIZ' DİYE ARIYORLAR'

Marangoz'un ardından söz alan işçilerden Cansu Andaç ise "Patrona geciken maaşlarımızı söylediğimizde 'Çalışmak istemiyorsanız çıkın' gibi tepkiler aldık. Her gün bizi 'Eylem yapmayın, ücretleri yatıracağız' şeklinde arıyorlar fakat yatırmıyorlar. Maaşlarımız yatana kadar direnmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'İŞÇİ, ÜCRETİ ÖDENMEDİĞİ TAKDİRDE ÇALIŞMAMA HAKKINA SAHİPTİR'

İşçilerin ardından avukat Pınar Dinç söz aldı. "İşçi, ücreti ödenmediği takdirde çalışmama hakkına sahiptir" diyen Dinç, "Biz bunu Özsüt işçilerine hatırlattık. Bununlar birlikte Özsüt işçileri çalışmama hakkını kullandı. Patronlar ise bu hamleyle beraber işçilerin görev yerlerini değiştirerek istifaya zorladılar. İşçilerin bu hakkını yaygınlaştırak gerekiyor. Talebimiz, boykot ve bu haklarımızı yaygınlaştırma çağrısıdır" ifadelerini kullandı.