Direnen işçilerden Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı fabrikası yönetimleri hakkında suç duyurusu

Direnen işçilerden Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı fabrikası yönetimleri hakkında suç duyurusu

Türkmen, "Bu kentte yasaları korumak ve adaleti sağlamakla yükümlü olan tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Başta bu iki fabrikada olmak üzere, Gaziantep OSB’de binlerce işçiye karşı patronların işlediği bu suçlara daha fazla seyirci kalmayın" diye seslendi.

İleri Haber

Yasin Kaplan ve Güven Boya fabrika yönetimlerinin işçilere yönelik baskı, tehdit ve mobing uygulamaları ve işçilerin yasal ve anayasal haklarını kullanmalarına engel olarak işlediği suçlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Antep’te Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı’da, Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İş Sendikası’na üye oldukları için Kod29 ile işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor.

'ADALETİ SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜ YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

Bugün adliye önünde bir araya gelen işçiler, burada bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan, Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, şunları kaydetti:

Güven Boya yönetimi yıllardır aynı suçları işlemeye devam ediyor. Güven Boya patronları ve onlar adına yetki kullanan fabrika Müdürü Mehmet Aydemir’in işçilerin yasal ve anayasal haklarını ayaklar altına alan suçları saymakla bitmiyor. Sendikalı işçileri işten atmak, işçilerin bölümünü zorla değiştirmek, sendikadan istifaya zorlamak için mobbing uygulamak, işten atmakla tehdit etmek, ailesine baskı yapmak, işyerindeki akrabalarını dahi işten atmakla tehdit etmek, işçilerin e-devlet şifrelerini zorla almak, işçilere ağza alınmayacak küfürlerle hakaret etmek... Güven Boya yönetiminin işlediği bu suçlar hakkında daha önce defalarca açıklamalar yaptık ve suç duyurusunda bulunduk. Ancak bu ülkede bu şehirde yasaları korumak ve adaleti sağlamakla görevli olanlar patronların işçilere karşı işlediği suçlara göz yumuyorlar. O yüzden bugün bir kez daha buradayız.

Yukarıda Güven Boya yönetimi için saydığımız suçların hepsini Yasin Kaplan yönetimi de işlemektedir.  İşçilere, kademe yükseltme karşılığında sendikadan istifa etmeyi dayatmak suçtur. İşçilerin T.C. numaralarını ve E Devlet şifrelerini vermeye zorlamak, işçilerin üstünü arayarak telefonlarına el koymak, işçilerin telefonlarını incelemek suçtur.  İşçileri tek tek sorgu odasına çağırıp sorguya çekmek suçtur. Sendikadan istifa etmeleri için işçiler üzerinde baskı kurmak suçtur. Yasin Kaplan yönetimi ve özellikle de insan kaynakları müdürü Nezmin Geyik, işçilere karşı bütün bu suçları işleyerek kendini yasaların üstünde görmektedir. Bu suçların hepsini işveren ve işyeri yönetimi işliyor. İşçileri ahlaksızlık ve kötü niyetle suçlayarak işten atanlar onlar; yasaları çiğneyen, işçilerin anayasal hakkını kullanmasına engel olan, türlü suçları işleyenler onlar, fakat ahlaksızlık ve kötü niyetle suçlanan işçiler.

Buradan Çalışma Bakanlığına, ildeki çalışma bölge müdürlüğü yetkililerine, bu kentte yasaları korumak ve adaleti sağlamakla yükümlü olan tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Başta bu iki fabrikada olmak üzere, Gaziantep OSB’de binlerce işçiye karşı patronların işlediği bu suçlara daha fazla seyirci kalmayın.

SUÇ DUYURUSU

Açıklamanın ardından Güven Boya ve Yasin Kaplan fabrika yönetimleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.