Direnen işçiler kazandı: Nedex grevi kazanımla sonuçlandı

Direnen işçiler kazandı: Nedex grevi kazanımla sonuçlandı

Nadex işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Petrol İş Genel Merkezinde, Nedex patronu ve sendika arasında iki yıllık sözleşme imzalandı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası’nın (Petrol-İş) örgütlü olduğu Nedex Kimya fabrikasında 6 aylık toplu iş sözleşmesi (TİS) döneminde görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 17 Haziran’da greve çıkmıştı.

İşçilerin direnişi kazanımla sonuçlandı. Nedex patronu ve Petrol-İş anlaşma imzalandı.

Sözleşmenin 2 yıllık imzalandığını ifade eden işçiler, “3,5 ikramiye hakkımız 4 ikramiye oldu. Bu yılın asgari ücreti üzerinden 1150 TL brüt zam aldık. 4 talebimiz vardı hepsi karşılandı” dedi. Toplam olarak yüzde 37,5 zam alındığını ifade eden işçiler, “Elbette biz grevle sadece ekonomik hakları kazanmadık. En önemlisi birlik olduğumuzda kazandığımızı yeniden gördük. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Şimdi birliğimizin devam ettirme zamanı” dedi. 

Öte yandan Petrol-iş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "26 Gün süren #NedexKimyaGrevi bugün işverenle yapılan görüşme sonucu anlaşma sağlanarak, toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Nedex Kimya çalışanı üyelerimize, sendikamıza ve işçi sınıfımıza hayırlı olmasını dileriz. 

26 Gün süresince bir birine kenetlenen Nedex Kimya işçileri başta olmak üzere, Grev süresince bizleri yalnız bırakmayarak dayanışma içinde olan üyelerimize, kardeş sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bütün sınıf dostlarımıza teşekkür ederiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!" ifadelerini kullandı.