‘Direnç, umut ve resimle karanlığı eşitledim'

‘Direnç, umut ve resimle karanlığı eşitledim'

Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulan Günay Karakuş tedavisi süresince yaptığı resimleri Ankara’da sergileyecek. Karakuş yaptığı resimlere ilişkin, “Direnç, umut ve resimle karanlığı eşitledim” diyor.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda bir bacağını kaybeden Günay Karakuş’un resim sergisi bugün Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Galeri Çankaya'da açılıyor. Sergi, 15-22 Kasım tarihlerinde Ankara'da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Ağır yaralandığı katliamın ardından yoğun bakımdan çıkar çıkmaz resim yapmaya başlayan Karakuş, ‘Ekinoks’ ismini verdiği sergisinde, kaygının, çöküşün, çürümenin karanlığı karşısında umut ve direnci aydınlık olarak eşitliyor.

 27 yaşındaki Günay Karakuş  resim yapmaya tedavi olduğu Ankara’daki hastanede başladı. Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Karakuş resimle ilgili herhangi bir eğitim almadığını, amatör olarak kendi çabalarıyla çalıştığını söylüyor. 6 ay boyunca Ankara’da tedavi olan Karakuş bu süre boyunca hastane odasında resimler yaparak acısını hafifletmeye çalıştı.

Sonrasında eğitiminini devam ettirmek üzere Adana’ya döndü ancak bacağına takılan protezler yaralara neden olunca Ankara’ya gidip gelmeye devam etti. Gidiş gelişleri sırasında Kız Kardeşim Derneği’nde resim sergisi açma önerisi geldi. Karakuş öneri üzerine derneğin desteğiyle sergi açmaya karar verdi. 

’10 EKİM’DEN SONRA HAYATIM ÖNCESİ VE SONRASI OLARAK AYRILDI'

Karakuş, ‘Ekinoks’ ismini verdiği sergisini şöyle anlatıyor: 

“Ekinoks’u metafor olarak düşündüm. Güneş ışınlarının dünyaya dik gelmesi sonucu gece gündüz eşit oluyor. Karanlığın ve ışığın uyumu…

10 Ekim’den sonra hayatım öncesi ve sonrası olarak ayrıldı. Büyük bir karanlık dönem yaşadım ama direnç, umut ve resimle karanlığı eşitledim. Resimlerimde daha çok kadın ve suret var. Temamız keder ve kaygıya karşılık umut izleri taşıyor. 15 tane tablo var hepsi yağlı boya.”

Karakuş resimlerin satışından elde ettiği gelirle sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak. 

‘RENKLERE, TUVALE SIĞINDIM’

Resim yaparak kendini terapi ettiğini söyleyen Karakuş, “Bir şeyler üretebilmek iyi geldi. Doktorlarım da resmin iyi geldiğini görünce cesaretlendirdi beni. Büyük bir dram, travma yaşadık. Uzuv kaybında fantom ağrısı yaşıyorsunuz, kelimelerle tarif edilemeyen bir acı. O noktada renklere, tuvale sığındım, tutundum” diyor.

Sergiyle ilgili güzel tepkiler aldığını anlatan Karakuş insanların sergi fikrini duyunca  çok sevindiklerini anlattı.

Karakuş bir hafta boyunca sergi alanında olacak.

DAHA FAZLA