Dina'nın cansız bedeni, ailesine bilgi verilmeden İstanbul'a gönderilmiş

Dina'nın cansız bedeni, ailesine bilgi verilmeden İstanbul'a gönderilmiş

Gabon Büyükelçiliği ve ailenin avukatı, hukuka aykırı bir uygulama olduğunu belirterek yaşananlara tepki gösterdi.

Cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina'nın cansız bedeninin Gabon Büyükelçiliği ve ailesine haber verilmeden İstanbul’a gönderildiği ortaya çıktı. Aile avukatı, hukuka aykırı bir durum olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü halde bulunan 17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki cansız bedeninin, Gabon Büyükelçiliği ve ailesine haber verilmeden İstanbul’a gönderildiği ortaya çıktı. Yaşananlara büyükelçilik ve aile avukatı tepki gösterdi. 

Başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrolle serbest bırakılırken, 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar ise tutuklandı.

Dina’nın ölümü aydınlatılana kadar cansız bedeninin morgda bekletileceği bildirildi.

'CANSIZ BEDENİN GÖNDERİLMESİ HUKUKA AYKIRI'

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, devam eden soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şeker, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün 71 sayılı genelgesine göre Türkiye’de hayatını kaybeden yabancıların cansız bedeninin ne yapıldığının büyükelçiliklere bildirilmesi gerektiğinin zorunluluk olduğunu belirtti.

"Cuma günü Başsavcılığı, aile ve büyükelçilikle birlikte ortak karar sonucu salı günü cenazenin alınacağını ifade etmek üzere aradık. Kendileri tarafından sözlü olarak bize verilen bilgide 11 Nisan’da, Dina'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ifade edildi" diyen avukat Şeker, "Karabük’teki soğuk havalarda maksimum eksi 4 dereceye ulaşılabildiği, İstanbul’da ise eksi 18 derecelere ulaşılabildiği için gönderildiği söylendi. Biz bunun kesinlikle hukuka aykırı ve mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şeker, ayrıca, Dina’nın cansız bedeninin taşınmasının zaruri olması durumunda kanunen Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmesi gerektiğini de ifade etti. (DHA)

DAHA FAZLA