Din tüccarlığı devam ediyor: Kapatılan cin hastanesi yeni yerinde 'hizmete başladı'

Din tüccarlığı devam ediyor: Kapatılan cin hastanesi yeni yerinde 'hizmete başladı'

Kamuoyunda 'cin hastanesi' adıyla gündeme gelen 'Manevi Şifa Merkezi'nin kapatılmasının ardından yeni yerinde faaliyete geçtiği öğrenildi.

Kendilerini "Türkiye'nin ilk ve tek büyü bozma ve cin musallatı danışmanlık merkezi" olarak tanımlayan 'Manevi Şifa Merkezi' adlı din tüccarı sözde hastane, İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü inceleme sonucunda süresiz olarak kapatılmış, İkitelli’de bulunan söz konusu merkez mühürlenmişti.

Sağlık Bakanlığı'nın daha önce merkeze herhangi bir ruhsatın verilmediğini duyurduğu sözde hastaneye irtibat numaralarından ulaşan İleri, kurumun 'geçici olarak' Beylikdüzü'nde yeniden faaliyete geçtiğini, bu hafta içinde de ruhsat alarak tekrar açılacağını öğrendi.

'Merdiven altı' olarak tabir edilen şekilde yeniden faaliyete geçtiği anlaşılan sözde hastaneden bir 'görevli' açık adres vermekten kaçınarak 'Metro market ile Koçtaş'ın oradayız' açıklamasında bulundu. Faaliyetlerinin devam ettiğini belirten 'görevli', Beylikdüzü'ne gelindiği takdirde 'müşterilerini' araçla aldıracaklarını ifade etti.

DİN TÜCCARLIĞI DEVAM EDİYOR

100 TL bakım ücreti, 400 TL de seans ücreti karşılığında 'ruhsal sıkıntılardan' kurtaracağının 'garantisini veren' sözde hastane, randevu sistemi ile çalıştıklarını dile getirerek, din tüccarlığına hız kesmeden devam ettiklerini de duyurmuş oldu.

[ih2]

"Büyü bozma ve cin çıkarma tedavisi" reklamı yapan sözde hastane, haklarında çıkan 'cin hastanesi' haberlerini "maksadını aşan ifadeler" olarak değerlendirmiş, "kurumumuz sadece manevi hastalıklar diye tabir ettiğimiz görünmeyen ve Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ayetleriyle sabit olan "cin" denilen varlıkların musallatına maruz kalıp sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin tedavilerine yönelik açılmış bir danışmanlık firmasıdır" açıklamasıyla din tüccarlığını aklamaya çalışmıştı.

'CİN HASTANESİ' HABERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kapatılmasının ardından Beylikdüzü'nde tekrar faaliyete geçtiğini duyurduğumuz 'Cin Hastanesi'ni TBMM'ye taşıdı. Bakan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tekrar faaliyete geçen “Manevi Şifa Merkezi”ni Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu. 

Bakan, “Türkiye’de sağlık sisteminde ilk kez tamamen bilim dışı bir hastane açılmıştır. Büyü bozma ve cin çıkarma başta olmak üzere birtakım hastalıklarla ilgili hizmet verdiği ifade edilen bu hastanenin Sağlık Bakanlığı’ndan izinli olduğu iddiaları vardır” dedi.

Önergede merkezin kurucu ortaklarından biri olduğu ifade edilen Lütfü Bulut isimli kişinin 1AN adlı televizyonun canlı yayınında yaptığı şu açıklamalara da yer verildi: 

“Bizim amacımız var. İnsan olarak şeytanla savaşta kendi neslimizin yanında olmayı başarabilmek. Diğer konu da bu insanlarla insan olan şeytanlarla mücadele edelim. Bu işte arabasını dairesini satıp bizi bundan kurtarın diyen insanlar var. Burada tamamen biz bu yeri kurarken düşündüğümüz isim ‘İslami Şifa Merkezi’ idi. Fakat koskoca büyük bir camiayı ola ki bir hocamızın ya da işletmeci arkadaşlarımızın insani yaptığı bir hatayı koskoca islami camiaya zarar vermemek için ‘manevi’ koyduk.”

Bir şifa merkezi bu. Bu varlıklarla mücadele o varlıkları kullanan ilim sahibi insanlarla yapılıyor. İnsan olarak bizim onları görmemiz imkansız. Dolayısıyla onları onların dilinden anlayan varlıklar yapabilir. Bu varlıkları gerçekten kullanabilen insanlar var. Bu varlıklar çok zeki varlıklar. İkitelli Mal Off İstanbul AVM’nin karşısında 5 katlı bir binada hizmet veriyor. Sosyal medyayı kullanarak bu insanlara konuyla ilgili danışmanlık merkeziyiz. Deneysel tıp değil. Kimsenin hastasını çalmıyoruz.”