Dilipak: İmamoğlu'nu görevden alırsanız, yolsuzluk dosyaları açılır, ortalık çamur deryasına döner

Dilipak: İmamoğlu'nu görevden alırsanız, yolsuzluk dosyaları açılır, ortalık çamur deryasına döner

Gerici Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve YSK'daki itiraz dosyaları üzerine yazdı.

Gerici Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve YSK'daki itiraz dosyaları üzerine yazdı.

Dilipak, Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan seçimin iptaline yönelik itirazı hatırlatarak, "Onu görevden alırsanız, partisi ona sahip çıkar, saldırırlar, İmamoğlu AK Parti’nin başına bela olur ve bir takım yolsuzluk dosyaları açılır ki, ortalık çamur deryasına döner" dedi. Dilipak, sürecin henüz tamamlanmadığını belirterek "Henüz YSK son sözü söylemedi. YSK eğer seçimlerin yenilenmesine karar verecek olursa süreç yeniden başlayacak. Gerilim devam edecek. Onun da şu günlerde sonuçlanmasını bekliyorum. Bazı AK Partililer bu kararı şöyle okuma eğiliminde ‘Mazbatanın verilmesine, seçimlerin yenilenmesine'" şeklinde konuştu.

YENİ SİYASİ OLUŞUM

Dilipak AKP içerisindeki kırılmaya dair ise “O zaman birileri de yeni bir siyasi oluşum için düğmeye basacaktır. Yani AK Parti içinde bir çözülme için birileri yolsuzluk dosyalarını masaya yatıracaktır. Yeni bir siyasi oluşum için AK Parti’den gidecek isimler, yeni partinin adı ve kurucularının telefonla arandığı gibi haberler ortalıkta dolaşmaya başladı. Birileri sanki ‘yar bana bir eğlence’ der gibi, adeta yangına körükle gidiyor. Bu işin bu kadar uzamasının asıl sebebi bu” şeklinde değindi.