Diktatör Franco'nun kemik kalıntıları taşındı!

Diktatör Franco'nun kemik kalıntıları taşındı!

Diktatör Francisco Franco'dan geriye kalan kemikler, anıt mezardan çıkarılarak daha mütevazı bir mezarlığa nakledildi.

44 yıl önce bir anıt mezara gömülen diktatör Francisco Franco'dan geriye kalan kemikler, anıt mezardan çıkarılarak daha mütevazı bir mezarlığa nakledildi.

Bugün Franco'dan kalan kemiklerin mezardan çıkarılmasının ardından ailesi bir seremoni düzenledi ve ardından kalıntılar bir helikoptere yüklenerek Madrid'de bir mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Franco'nun kalıntıları orada eşinin yanına gömüldü.

Uzun süren yasal sürecin sonunda Eylül ayının sonunda sosyalist İspanya hükümeti yüksek mahkemeden Franco'nun mezarının taşınması için onay almıştı. Geçen yıl İspanya'da meclis, diktatör Franco'nun mezarının, Madrid yakınlarındaki anıttan taşınmasını kabul etmişti.

'BÖLÜCÜ BİR SEMBOL'

Franco'nun mezarının açılması, aıtı ''bölücü bir sembol olarak'' tanımlayan sosyalist hükümetin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Hükümet, eski diktatörün büyük bir anıt mezarda gömülü olmasının diktatörlük yıllarını yücelttiğini söylüyordu.

Franco'nun ailesi karara karşı çıkmış ve konuyu yargıya taşımıştı. Mezarın açılması kararını oy birliği ile alan mahkeme, Franco ailesinin temyiz başvurusunu haksız buldu.