Dikkat çeken görüntü… Suudi veliaht, Katar Emiri’ni kucaklayarak karşıladı

Dikkat çeken görüntü… Suudi veliaht, Katar Emiri’ni kucaklayarak karşıladı

Körfez liderleri, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Mısır, BAE ve Bahreyn’in bulunduğu blok ile Katar arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığın ortasında yıllık zirveleri için Suudi Arabistan'da bir araya geldi.

Suudi Veliaht Prensi Mohamed bin Salman, Körfez zirvesi için Suudi Arabistan'ın Al-Ula kentine gelen Katar Emiri Tamim'i kucaklayarak karşıladı.

Körfez liderleri, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in bulunduğu blok ile Katar arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığın ortasında yıllık zirveleri için Suudi Arabistan'da bir araya geldi.

Zirve öncesi Al-Ula’ya gelen Katar Emiri Tamim’in, Suudi Veliaht Prensi Mohamed  bin Salman tarafından kucaklanarak karşılanması dikkat çekti.

ÜÇ BUÇUK YILLIK ABLUKA

Katar ve Suudi Arabistan’ın başını çektiği blok arasında 3 buçuk yıla varan bir kriz bulunuyor. Suudi bloku, Katar ile diplomatik ve ticari bağlarını keserek, tüm sınırları kapatmıştı. Blok, Katarı’ı “terörist grupları desteklemek” ve “İran'a çok yakın olmak” ile suçluyordu. Katar cephesinde ise bu iddialar sürekli yalanlandı.

Öte yandan zirve öncesinde Katar’a sınırların yeniden açıldığı duyurulmuştu.

ANKARA’NIN TAVRI

Ankara'nın da son yıllarda Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkileri bozulmuş, buna paralel Katar ile ise ticari ve askeri olarak çok sayıda anlaşma imzalanmıştı