Dikili’deki cinsel istismar skandalına gizlilik kararı

Dikili’deki cinsel istismar skandalına gizlilik kararı

Dikili’de Süleymancılara ait olduğu öğrenilen yurtta 7 çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin dosyaya gizlilik kararı getirildi. 

İzmir’in Dikili ilçesinde Süleymancılara ait olduğu öğrenilen Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunan Ö.F.E., polisteki ifadesinde suçunu itiraf ederek tutuklandı.Dosyaya ise jet hızıyla gizlilik kararı getirildi.

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Ö.F.E.’nin İstanbul Ümraniye’de Süleymancılara ait din merkezinde eğitim gördükten sonra Dikili’deki yurtta göreve başladığı bilgisine ulaşıldı. İfadeyi alan polislerin ise bilgiyi sızdırmaması için karakol dışına dahi çıkarılmadığı belirtildi.

ÇOCUKLAR İZLEME MERKEZİNE ALINDI

Yurtta kalan 7 ortaokul öğrencisine istismarda bulunmasına rağmen şu ana kadar sadece 1 çocuğun ifadesine başvuruldu. Cinsel istismara maruz kalan diğer 6 çocuğun ifadesinin ise haftaya kaldığı bildirildi. İstismara uğrayan 7 öğrenci İzmir’deki Çocuk İzleme Merkezine getirildi. Çocukların burada psikolojik yardım ve tedaviye alındığı öğrenildi.

İLÇEDE OHAL

Skandalın yaşandığı ilçede OHAL içinde OHAL ilan edildi. İfadeyi alan polislerin dahi dışarıya bilgi sızdırmaması adına karakoldan çıkışlarına izin verilmediği bilgisine ulaşıldı. İzmir ve çevresinden ilçeye gelen gazetecilerin ve emniyet birimleri tarafından adliye ve karakol çevresine yaklaştırılmadığı belirtildi.

DAHA FAZLA