‘Dijital takograf’ uygulamasına karşı çıkan nakliyeciler Hopa’da yolu kapattı!

‘Dijital takograf’ uygulamasına karşı çıkan nakliyeciler Hopa’da yolu kapattı!

Nakliyeciler Türkiye genelinde 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya konulan ‘dijital takograf’ uygulamasına karşı eylemde. İstanbul, Ankara, Kırıkkale ve Nevşehir'de uygulamayı protesto eden nakliyeciler Hopa’da da yolu kapattı.

İleri Haber

Nakliyeciler 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale getirilen ‘dijital takograf’ uygulamasını protesto etmek için İstanbul, Ankara, Kırıkkale ve Nevşehir’den sonra Artvin’in Hopa ilçesinde de yolu kapattı.

‘Dijital takograf’ uygulamasının sadece Türkiyeli nakliyeciler için geçerli olduğunu, yabancı plakalı araçların bu uygulamadan etkilenmeyeceğini belirten nakliyeciler “3 günde gideceğimiz yere 1 haftada gideceğiz. Yabancı tırlar ülkede at koşturacak” dedi.

'DOĞRU ADIMLAR ATIN'

Jandarma gözetimi altında basın açıklaması yapan nakliyeciler Ulaştırma Bakanlığı’na seslenerek; “1 Ocak 2020 itibariyle bize çok büyük zarar verecek bu uygulama ne yazık ki hayata geçmiştir. Burada toplanmamızın amacı attıkları yanlış adımdan onları haberdar etmek ve uyarmaktır.

Bu uygulama uluslararası kara taşımacılığı sektörünün yok oluş başlangıcıdır. Bazı kesimler tarafından yıllarca altı oyularak çökertilmeye çalışılan bu sektöre vurulan en büyük darbedir.

Yanlıştan geri dönün. İyi düşünün doğru adımlar atın” dedi.

Ayrıca TIR ve kamyonlarla yolları kapatan nakliyecilerden bazıları akıllı telefon kullanmayı ve e-devlet üzerinden yapılacak fatura sistemini bilmediklerini, ‘dijital takograf’ uygulamasının altyapısı hazır olmadan yürürlüğe girdiğini belirterek uygulamanın geri çekilmesini istedi.

Yolu kaptan nakliyeciler basın açıklamasının sona ermesinin ardından, yolu tekrar trafiğe açtı.