"Diğer partiler de seçim beyannamesini göndersin"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sabah "bizzat okudum" dediği AKP'nin seçim beyannamesi için öğleden sonra "okudum demedim" dedi. Erdoğan, muhalefetten gelen tepkilere ise "Onlar da seçim beyannamelerini göndersin" yanıtını verdi.

(İleri - Haber Merkezi) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini okuyup kanaatlerini ilettiğini açıklamasının ardından muhalefetten gelen tepkilere yanıt verdi. Sabah "beyannameyi okudum" diyen Erdoğan, "okudum diye beyanım olmadı" diyerek kendi kendini yalanladı.

"Bugün Ak Parti'nin seçim bildirgesini okuduğunuza dair sözlerinize muhalefetten tepki geldi. Seçim bildirgelerini size göndereceklerini söylediler" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadı. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini, ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim. Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum."

SABAH OKUDUM DEMİŞTİ

Slovenya ziyareti öncesinde Atatürk havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"O da (Davutoğlu) bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir bu orada yer alacaktır."

Erdoğan ayrıca, İran'ı yine dolaylı olarak hedef alarak "İçerden ve dışardan Yemen'in toprak bütünlüğüne saldırı var" dedi, Suudi Arabistan liderliğindeki Yemen operasyonuna desteğini yineledi.