Didem Soydan’ın Cumartesi Anneleri paylaşımına 'terör' soruşturması

Didem Soydan’ın Cumartesi Anneleri paylaşımına 'terör' soruşturması

Didem Soydan'ın Cumartesi Anneleri paylaşımı gerekçe gösterilerek 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Model Didem Soydan hakkında, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Cumartesi Anneleri paylaşımı gerekçe gösterilerek 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla soruşturma açıldı. 

Soydan, 28 Ağustos 2018'de kişisel Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, Cumartesi Anneleri'ne ilişkin olarak "Canım anne ve senin gibi değerli anneler: Bu olanlar yüzünden sizden özür dilerim. Açıklama yapmaya, ağır neden ve sebepleri anlatmak bile gereksiz. Fotograf yeterli. Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum, bütün bu başınıza gelenler ve gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim" sözlerini kullanmıştı. Cumartesi Anneleri'ne destek verdiği bu paylaşım, soruşturmaya gerekçe olarak gösterildi.

Dilek Yaman'ın Sabah'ta yer alan haberine göre, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Soydan'ın bu paylaşımına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CUMARTESİ ANNELERİ: ACIMIZA ORTAK OLMAK SUÇ DEĞİLDİR

Cumartesi Anneleri, Didem Soydan'a 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda "Kaybedenlere dokunmayanlar adalet talebimize ses verenlere karşı suç üretmeye çalışıyor. Acımıza ortak olmak suç değildir. Didem Soydan vicdanın sesidir" denildi.

'SİZLER ÇÖP YIĞININ ÜSTÜNE DÜŞEN ÇİĞ TANELERİSİNİZ'

Didem Soydan ise, Cumartesi Anneleri'nin destek mesajına cevap vererek "Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Cansınız. Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse ben onlar adına tekrar özür dilerim. Sevgiler" dedi.