DHA Kuzey Suriye'de çekilmiş olan fotoğrafı Karabağ'da çekilmiş gibi servis etti

DHA Kuzey Suriye'de çekilmiş olan fotoğrafı Karabağ'da çekilmiş gibi servis etti

DHA ve AKP'nin havuz medyasında yer alan "İşgal altındaki Karabağ'da Ermenistan-PKK/YPG iş birliği!" başlıklı haberde kullanılan fotoğrafın geçen yıl Nisan ayında ajansları tarafından çekilmiş olduğu ortaya çıktı.

DHA ve AKP'nin havuz medyasında yer alan "İşgal altındaki Karabağ'da Ermenistan-PKK/YPG iş birliği!" başlıklı haberde kullandığı fotoğrafın geçen yıl Nisan ayında ajansları tarafından çekilmiş olduğu ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı, söz konusu olan fotoğrafın ''Nubar Ozanyan Taburu''na ait olduğunu ve 22 Nisan 2019 tarihinde “Kuzey ve Doğu Suriye Ermenileri ‘savunma taburu’ kurdu” başlığıyla haberinde kullandığını duyurdu.

DHA, Kuzey Suriye'de çekilmiş olan fotoğrafı "Ermenistan ve terör örgütü PKK, işbirliğine ilişkin kirli ittifak bir kez daha ortaya çıktı. Suriye’de eğitim almış onlarca PKK’lı terörist, Ermenistan tarafından işgal altındaki Karabağ’a nakledildi. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ağustos ayından itibaren Suriye'den getirilen teröristlerin birkaç ayrı rota ile İran üzerinden Ermenistan işgali altındaki Karabağ'a geçtiği kaydedildi. Ortaya çıkan görüntülerde YPG'li teröristlerin Ermeni silahlı kuvvetlleri ile bir araya geldiği görülüyor" ifadeleriyle servis etti.