Devrimci Parti’den gözaltına alınan Av. Sinan Varlık için eylem

Devrimci Parti’den gözaltına alınan Av. Sinan Varlık için eylem

Birleşik Devrimci Parti yöneticilerinden Av. Sinan Varlık, 6 Kasım sabahı bir itirafçının ifadelerine dayanılarak evine yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Emre Orman

Kadıköy’de bir araya gelen Birleşik Devrimci Parti üyeleri, gözaltına alınan avukatları Sinan Varlık’ın serbest bırakılmasını istedi. Süreyya Operası önünde yapılan eyleme HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz ve Musa Piroğlu ile ESP İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci, HDP il yöneticileri, Köz, Mücadele Birliği, Partizan, Kaldıraç temsilcileri katıldı. 

“Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül Çubuk, “Tüm saldırı politikalarınıza karşı koyacak güçteyiz.  Bize diz çöktüremediğiniz ve yenileceğinizi her gün hatırlatarak sokaklarda olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, halkların gözünün kulağının İzmir’deki depremden etkilenen halkalara yardım etmekte ve İstanbul’da yaşanabilecek depremde neler yapılabileceğinde olduğunu söyleyerek, “Ama iktidarın derdi bu değil çünkü ölenler yoksullar” dedi. Piroğlu, iktidarın tek derdinin TOKİ yaparak rant elde etmek, Meclis’ten yasalar geçirerek sömürü ve zulmü arttırmak olduğunu söyledi. 

ESP, Köz, Partizan ve Mücadele Birliği temsilcileri de yaptıkları konuşmalarla gözaltıları kınadı, birlikte mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Basın açıklamasını Devrimci Parti MYK üyesi Pircan Yaratan okudu. Sinan Varlık’ın devrimci bir avukat olduğunu ve herkes tarafından tanındığını söyleyen Yaratan, “Operasyonlarınıza, gözaltı ve komplolarınıza mücadeleyi büyüterek yanıt vereceğiz.” Dedi.