Devrimci öğretmen, TİP MK üyesi Utkan Adıyaman ölümünün ikinci yılında anılıyor

Devrimci öğretmen, TİP MK üyesi Utkan Adıyaman ölümünün ikinci yılında anılıyor

Türkiye İşçi Partisi MK üyesi Utkan Adıyaman, ölümünün ikinci yılında yoldaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

İleri Haber

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 11 Mayıs 2019 tarihinde hayatını kaybeden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Komitesi (MK) üyesi, devrimci öğretmen Utkan Adıyaman'ın ailesi ve yoldaşları, Adıyaman'ın hayatını kaybedişinin ikinci yıl dönümünde yanı başındaydı.

Çekmeköy Mezarlığı'nda yapılan anmada, Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi (PM) üyeleri ve Utkan Adıyaman’ın mücadele arkadaşları Hüseyin Ağçal ile Önder Engindeniz'in yanı sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş kısa birer konuşma yaptı.

‘YAŞADI, YAŞIYOR, YAŞAYACAK’

Türkiye İşçi Partisi, Utkan Adıyaman’ı ayrıca hazırladıkları bir video ve açıklamayla andı. TİP’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’İki yıl önce erken yaşta yitirdiğimiz yoldaşımız, TİP MK üyesi Utkan Adıyaman'ı sevgi ve özlemle anıyoruz.

Doğada, yaşamda, dayanışmada, eğitimde, çocukların aydınlık geleceğinde ve sosyalizm mücadelesinde inat eden devrimci öğretmen Utkan Adıyaman yaşadı, yaşıyor, yaşayacak.’’

ADINA KÜTÜPHANE AÇILDI

Utkan Adıyaman’ın ailesi ise memleketi Zonguldak Ereğli’deki Gümeli Köyü’nde Utkan Adıyaman’ın adına bir kütüphane açtı.

Adıyaman’ın ölümünün birinci yılında İşçi TV tarafından hazırlanan belgeseli izlemek için tıklayın.