Devrimci öğretmen, TİP MK üyesi Utkan Adıyaman ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Devrimci öğretmen, TİP MK üyesi Utkan Adıyaman ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

TİP MK üyesi, devrimci öğretmen Utkan Adıyaman’ın ailesi, yoldaşları ve arkadaşları, Adıyaman'ın beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybedişinin birinci yılında mezarı başındaydı.

İleri Haber

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 11 Mayıs 2019 tarihinde hayatını kaybeden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Komitesi üyesi, devrimci öğretmen Utkan Adıyaman’ın ailesi, yoldaşları ve arkadaşları, Adıyaman'ın hayatını kaybedişinin yıl dönümünde yanı başındaydı.

Sabah saatlerinde TİP Sarıgazi ilçe bürosuna Utkan Adıyaman adına “Bir tek çocuk bile gülebilecekse çıkın o duvarlarınızın ardından. Siz o yolda yürürken bir gün kolunuza gireceğim...” yazılı bir pankart asıldı. Ardından Adıyaman’ın mezarı başında anma töreni düzenlendi.

ERKAN BAŞ: ONUN ADINI ANMAK, SORUMLULUK ALMAK DEMEKTİR

Utkan Adıyaman'ın sevenlerinin buluştuğu anma töreninde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şunları söyledi:

“Eğer geride kalan dönemi Utkan’a yakışır biçimde mücadele ederek geçirmiyorsak, buraya asla gelmeyeceğiz. Buraya her gelenin başı en az Utkan kadar dik duracak, yumruğu Utkan kadar sıkılı olacak. Kavgaya onun kadar emek verdiğimizi hissederek, bunun için çabaladığımızı bilerek buraya geleceğiz. Burada birbirimize, onun nezdinde bu sözü vermek zorundayız. Eğer herhangi bir nedenle geride kalan bir dönemde ona yakışır biçimde yaşamadıysak adını bile anmayacağız. Onun adını anmanın bile sorumluluklarımızı katladığını bilmeliyiz.

Utkan'la birlikte tartıştığımız, birlikte hayata geçirmeye çalıştığımız bir stratejiydi. Bu yeniden kuruluş doğrultusunda arkamıza hiç bakmadan, büyük bir kararlılıkla, büyük bir inatla yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Asla geri dönmeyeceğiz. Bu işin bittisi yok. Devrimcileşme, yeniden kuruluş, işçileşme bugün sadece partimiz için değil; Türkiye sosyalist hareketinin tümü için Utkan Adıyaman ismi, Türkiye devrimci hareketinin, Türkiye sosyalist hareketinin işçi sınıfıyla organik bağlar kurmasıdır. Onunla ağlaması, onunla gülmesi, onunla yaşaması anlamına gelmektedir.''

UTKAN'IN İNANDIĞI HER ŞEYİ HAYATA GEÇİRMEK ÜZERE BU KAVGAYI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Sadece buraya geldiğimizde değil, ilçe binasının kapısını açarken, herhangi bir işçiyle, emekçiyle, bir çocukla, zor durumda olan herhangi bir yurttaşla göz göze geldiğimizde Utkan'ın yoldaşları olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bugün burada hep beraber bu sözü veriyoruz ve gelecek yıl Utkan'ın açtığı yolda adımlar atacak, sıçrayarak ama mutlaka inandığı her şeyi hayata geçirmek üzere bu kavgayı devem ettireceğiz.''