Devrimci Hareket'ten HAZİRAN açıklaması: İlişkimizi sonlandırdık

Devrimci Hareket'ten HAZİRAN açıklaması: İlişkimizi sonlandırdık

Haziran Hareketi'nin kuruluşundan beri bileşenlerinden biri olan Devrimci Hareket, bugün bir açıklama yaparak "Birleşik Haziran Hareketi ile ilişkimizi sonlandırma kararı aldık" dedi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin örgütleyicilerinden ve etkin bileşenlerinden biri olan Devrimci Hareket, bugün internet sitesinden yaptığı açıklamayla HAZİRAN ile olan birlikteliğini sonlandırdığını duyurdu.

"Yaklaşık 4 yıldır içinde bulunduğumuz Birleşik Haziran Hareketi ile ilişkimizi sonlandırma kararı aldık. Bunun nedenlerini, varılan bu sonuçta biz dahil kimlerin neden ve nasıl sorumlu olduğunu kamuoyuyla paylaşmayı, gerek bundan sonraki benzer pratiklere ders olmasının gerekse halka karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördük." denilen açıklamada Haziran Hareketi içerisinde yaşanan tartışmalara ve eleştirilere de örneklerle yer verildi.

'GÖSTERDİĞİMİZ ÇABA BOŞA DÜŞTÜ'

"Birleşik mücadelenin, farkları yok eden değil farklara rağmen yürütülen bir zemin olduğu geçekliği hemen her bileşen tarafından kabul görse de uygulamada farkların öznelleştirici etkisinin aşılamadığı, damar sertliği yaratarak kolektif çalışmayı güçleştiren (örgütte) dar grupçu, (bireyde) 'ben'ci/bireyci alışkanlıkların sık sık nüksettiği görüldü" denilen açıklamada, Haziran Hareketi'nin iç problemlerinin arttığı tabloda sokakta görünürlüğünün azaldığı, kurullarını toplayamadığı ve karar alamadığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bu tıkanmayı aşmak için gösterdiğimiz her çaba ve yaptığımız her görüşme, Haziran’da ev sahibi gibi davranan ve yapıyı tepeden tırnağa kadar domine etmeye başlayan ÖDP’nin direnciyle boşa düştü" ifadeleri kullanılırken, Haziran Hareketi'nin geldiği noktada tüm bileşenlerin sorumlu olduğu da vurgulandı.

HAZİRAN HAREKETİ SONA MI ERİYOR?

Kuruluşunun ardından değişik dönemlerde birçok bileşenin farklı gerekçelerle ayrılmasıyla küçülme ve sonraki süreçte politik farklılıklar nedeniyle tıkanma yaşayan Haziran Hareketi, yaklaşık bir yıldır kendi içinde sürdürdüğü yenilenme ve tıkanıklığı aşma tartışmalarından sonuç alamadı. Birçok öznenin ve kişinin çalışmalardan fiilen çekilmesinin ardından Haziran Hareketi sınırlı sayıda yerel meclisin faaliyetine ve birkaç örgütün birlikteliğine kadar daraldı. En son Devrimci Hareket'in de HAZİRAN ile ilişkisini sonlandırması Birleşik Haziran Hareketi'nin sona ereceği tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

Öte yandan, Birleşik Haziran Hareketi'nin diğer bileşenlerinin de süreçle ilgili değerlendirmelerini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.

Devrimci Hareket'in açıklamasının tamamı için tıklayın