Devletin okulunu AKP'nin seçim bürosuna çevirdiler

Devletin okulunu AKP'nin seçim bürosuna çevirdiler

MEB'e bağlı Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul müdürü skandal bir uygulamaya imza attı. Teneffüs zilinde AKP seçim şarkısı olan 'Dombra'yı çaldıran müdür, öğrenci ve velilerin tepkisine rağmen bu uygulamadan vazgeçmedi.

İzel Sezer - @izelsezer

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul müdürü skandal bir uygulamaya imza attı. Okulun teneffüslerde çalan zil sesi müziğini AKP'nin 24 Haziran sürecindeki seçim şarkısının uyarlandığı 'Dombra' yapan müdür, veli ve öğrencilerin uyarılarına rağmen skandal uygulamadan vazgeçmedi.

OKULU ADETA SEÇİM BÜROSUNA ÇEVİRDİ

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başından beri bu uygulamayı sürdüren okul müdürü Muhammed Deniz Solmaz, ders aralarında AKP seçim şarkısını çaldırarak okulu adeta seçim bürosuna çevirdi. Velilerin ve öğrencilerin karşı çıktığı bu uygulama ise okul müdürünün ısrarı sonucu hala sona ermedi.

'BURASI SEÇİM BÜROSU DEĞİL, EĞİTİM YUVASI'

Konuya ilişkin İleri Haber'e konuşan söz konusu lisede okuyan bir öğrencinin velisi, yapılan uygulamaya dair "Burası seçim bürosu değil, burası eğitim yuvası" dedi. Sözüne devam eden veli "AKP'nin seçim şarkısı Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı bir lisede teneffüs zili olarak çalıyor, biz çocuklarımızı laik, bilimsel bir eğitim alsınlar diye okula gönderiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

'MEB'E BAĞLI OKULDA SEÇİM ŞARKISI ÇALDIRMAK KABUL EDİLEMEZ'

Skandal uygulamanın derhal sona ermesi gerektiğini vurgulayan veli "Okul müdürünün sürdürmekte ısrarcı olduğu bu uygulama, çocuklarımızı gönderdiğimiz lisenin eğitim yuvası olmaktan çıkmasına ve adeta AKP seçim bürosuna dönüşmesine neden oluyor. MEB'e bağlı bir okulda seçim şarkısı çaldırmak kabul edilemez, bu şarkıyı çaldırmak okul yönetiminin öğrencilere siyasi görüş dayatmasından başka bir şey değil. Bu uygulamanın derhal sona ermesini istiyoruz" şeklinde isyan etti.

DAHA FAZLA