'Devletin kontrol mekanizmalarında olalım' diyen tarikat lideri, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!

'Devletin kontrol mekanizmalarında olalım' diyen tarikat lideri, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!

“Ayasofya açıldı, sarık ve cübbenin de vakti gelir” diyen tarikat lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

"Tayyip Bey ‘Bekleyin' dedi, Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbenin de vakti gelir, devletin kontrol mekanizmalarında olalım" sözleriyle tepki toplayan Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

“Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” sözleriyle gündeme gelen Fatih Nurullah tarafından istismara uğrayan çocuğun hikayesini bugün Odatv'de yayınlanan köşesine taşıyan Sami Menteş, yaşananları şu şekilde anlattı:

Jandarmalar, Nurullah hakkındaki bir ihbar nedeniyle tarikat binasına geldi. Görgü tanıkları, jandarmanın ardından birkaç kişinin daha geldiğini ve yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının jandarmaların yanında bir erkeğe saldırdığını söyledi. Görgü tanıkları, jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini söylerken, kavganın ardından gerici Fatih Nurullah gözaltına alındı.

İSTİSMAR EDİLEN ÇOCUĞUN BABASINA SALDIRDILAR

Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına alma sebebi, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan ise kız çocuğunun babasıydı. Odatv’nin edindiği bilgilere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var.

Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, istismar edilen kız çocuğunun ifadesine başvurdu. Kız çocuğu, çocuk istismarını ifadesinde anlattı.

BAŞKA ÇOCUKLARI DA İSTİSMAR ETMİŞ!

12 yaşındaki Y.A., “dergahta” 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu ve onun da Nurullah’ın tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi.

İfadede bulunan uzman ise Y.A.’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

'AİLE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR' İDDİASI

Perşembe günü akşam saatlerinde gözaltına alınan gerici Fatih Nurullah, pazartesi günü çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Nurullah’ın, Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

Tarikat müritlerinin, aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği iddia edildi.