'Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı'

'Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı'

Varank, bütçe görüşmelerin sonunda, gün içinde milletvekillerinden gelen eleştirileri ve soruları yanıtladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Altılı Masa böyle mi düşünüyor? İYİ Parti, kamu iktisadi teşekküllerinin yeniden canlandırılmasını istiyor mu, istemiyor mu? Bu alanlar, tartışmalı alanlar. Ama dünyada devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ona bağlı kurumların bütçeleri görüşüldü.

Bakan Mustafa Varank, görüşmelerin sonunda, gün içinde milletvekillerinden gelen eleştirileri ve soruları yanıtladı.

‘KILIÇDAROĞLU HANGİ FABRİKAYA GİDECEK?’

Varank’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

- (CHP’li Tahsin Tarhan’a yanıt) “Evet, biz işimize dört elle sarılıyoruz. TOGG'un İtalya'dan hazır getirildiğini, Gemlik'te üretilmediğini söyleyecek kadar çirkin bir yalana sarıldı. Madem ortada üretilen bir araç yok, siz Sayın Tarhan, hangi arabanın direksiyonuna geçtiniz? Bilişim Vadisi'nde o arabaya oturup niye poz verdiniz? Madem üretim yok, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hangi aracın siparişini verdi? Sayın Kılıçdaroğlu, TOGG fabrikasına gidilecekmiş. Maden üretim yok, hangi fabrikaya gidecek?”

- “Burada CHP'li bir milletvekili arkadaşım, Cumhuriyet kurulduktan sonra yapılan yatırımlardan bahsetti. Evet, doğru, Cumhuriyet kurulduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk çok stratejik hamleler başlattı. Ama o hamleleri birileri akamete uğrattı.”

‘DEVLETİN FABRİKA KURDUĞU ZAMANLAR GERİDE KALDI’

- “CHP, kamu iktisadi teşekküllerinin yeniden canlandırması ile ilgili bir anlayışa sahip olduğunu ısrar etti. Şu anda Altılı Masa diye bir anlayışları var. Altılı Masa böyle mi düşünüyor? İYİ Parti, kamu iktisadi teşekküllerinin yeniden canlandırılmasını istiyor mu, istemiyor mu? Bu alanlar, tartışmalı alanlar. Ama dünyada devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı.”

‘PARTİLER FABRİKA KURMAZ’

- “Burada Sayın Kılıçdaroğlu, geçen gün açıklama yapıtı, dedi ki ‘AK Parti hangi fabrikayı kurmuş?’ Partiler fabrika kurmaz, onu geçtim. Ama diyor ki ‘Şu kadar senede bir çimento fabrikası mı kurmuş?’ Allah aşkına, şu anda Türkiye’nin çimento kapasitesini biliyor musunuz? Bu saatten sonra çimento fabrikası kurulmasını istemek, açıkçası sanayinin ‘s’sinden haberdar olmamak demektir. Sanayinin ‘s’sinden haberdar olmadığınızı gösteren açıklamalar bunlar.” (ANKA)

DAHA FAZLA