Devlet Tiyatroları Genel Müdürü görevden alındı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü görevden alındı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, görevinden alındı. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik görevden alındı. Birecik'in yerine 2014'te DT Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Kurt getirildi.

Devlet Tiyatroları (DT) ile Devlet Opera ve Balesi (DOB) yönetimlerinde görev değişikliğine gidildi.

AA'nın aktardığına göre; DT Genel Müdürü olarak 2014 yılından bu yana çalışan Nejat Birecik görevden alınırken, yerine Birecik'ten önce genel müdür iken 2014 yılında istifa eden Mustafa Kurt yeniden getirildi.

​Söz konusu görev değişikliğinin 'idari tasarruf' gerekçesiyle yapıldığı kaydedildi.

Boş bulunan DOB Genel Müdürlüğü görevi ise ünlü tenor Murat Karahan'a verildi. Eski DOB Genel Müdürü Selman Ada hakkında geçen aylarda memuriyetten ihraç kararı alınmıştı.

TİYATRO FESTİVALİ DİYE GEZMEYE GİTMİŞTİ

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ile İstanbul DT Müdürü Zafer Kayaokay’ı, davet edildikleri organizasyonun hiçbir etkinliğine katılmadıkları için şikayet etmişti. 

Birecik ve Kayaokay'ın Hırvatistan'daki Tiyatro Festivali’ne katılmak üzere davet edildikleri, masraflarının karşılandığı ancak oyunları ve seminerleri izlemek yerine ‘dil bilmedikleri’ gerekçesiyle Türkiye büyükelçiliğine başvurup başkent Zagreb’i gezmek için rehber talep ederek etkinliklere de katılmadıkları kaydedilmişti.

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic’in imzasını taşıyan 2016 tarihli şikayet mektubunda iki ismin turistik gezileri ‘esefle’ karşılanarak, Türkiye devletinin itibarını zedeledikleri yetkililere rapor edilmişti.