'Devlet içindeki çetelerin araştırılması'na AKP-MHP'den ret!

'Devlet içindeki çetelerin araştırılması'na AKP-MHP'den ret!

HDP Grubu’nun, “Devlet içindeki çete yapılanmalarıyla ilgili iddiaların araştırılması” amacıyla TBMM Başkanlığına verdiği önerge bugün Genel Kurulda görüşüldü.

HDP'nin “Devlet içindeki çete yapılanmalarla ilgili iddiaların araştırılması” amacıyla verdiği önerge AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. CHP'li Aytekin, “Uğur Mumcu katledildiğinde dönemin İçişleri Bakanı, bugün de adı bir dizi karanlık işlerle anılan Mehmet Ağar'ın ‘Tuğlayı çekersek duvar yıkılır’ sözü vicdan sahibi olan herkesin yüreğini dağlamaktadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu’nun, “Devlet içindeki çete yapılanmalarıyla ilgili iddiaların araştırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği önerge bugün Genel Kurulda görüşüldü.

Önergenin gerekçesini HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, açıkladı. Çepni, “Tüm toplumun büyük bir endişeyle izlediği çeteleşme, mafyalaşma, bunların devletle ilişkisi ve siyasi cinayetlerle ilgili iddiaların araştırılmasını istiyoruz. Doğal olarak da TBMM’nin bu konuda yapması gereken en temel işlerden bir tanesinin buna hızlıca el atması ve bu konuda doğrudan bir sorumluluk almasını beklemektir” dedi.

‘VİCDAN SAHİBİ HERKESİN YÜREĞİNİ DAĞLIYOR’

CHP Grubu adına önerge hakkında konuşan Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de “Uğur Mumcu katledildiğinde dönemin İçişleri Bakanı, bugün de adı bir dizi karanlık işlerle anılan Mehmet Ağar'ın ‘Tuğlayı çekersek duvar yıkılır’ sözü vicdan sahibi olan herkesin yüreğini dağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYADA UYUŞTURUCU SUÇLARINA EN AĞIR CEZALARIN VERİLDİĞİ ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYORUZ’

AKP Grubu adına söz alan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise “Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında geliyoruz” dedi.

AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

HDP’nin “devlet içindeki çete yapılanmalarla ilgili iddiaların araştırılması” için verdiği önergenin öne alınması önerisi AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.