Devlet harcamalarındaki israf belgelendi

Devlet harcamalarındaki israf belgelendi

3. Havalimanı açıldıktan sonra kapanacak olan Atatürk Havalimanı'nda masraflı bir tadilat geçiren Devlet Konukevi tamamen yenilendi. Ancak havalimanının kapatılmasıyla yıkılacağı öğrenildi.

Üçüncü havalimanının inşaatı bütün itirazlara rağmen devam ederken, yakında kapanacak olan Atatürk Havalimanı'nda bulunan Devlet Konukevi 3 ay süren yoğun bir tadilat döneminden sonra baştan sona yenilendi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU YERLEŞTİRİLDİ

Devlet Konukevi’nde ilk tadilat bina çevresine koruyucu duvar örülmesiyle başladı. Duvarların tamamlanmasının ardından 3 ay süren tadilat sonucunda tamamlanan yeni konukevinin içerisinde bulunan tavana ve konukevinin belli yerlerine Cumhurbaşkanlığı forsu yerleştirildi.

HAVALİMANI YIKILINCA KAPANACAK

Yapılan çevre düzenlenmelerinin ardından Devlet Konukevi'nin bulunduğu alana iki araç giriş noktası yapıldı. Konukevi içerisinde yapılan tadilat ve bakım çalışmaları sırasında basın toplantıları için yeni bir salon dizayn edildi. Ses yalıtımı üst düzeye çıkartılan salonda ayrıca ses ve simültane tercüme kabinleri kuruldu. Ayrıca konukevi içerisinde bulunan şeref salonu da yeniden dizayn edildi. 

3 ay süren bu masraflı çalışmanın ardından Devlet Konukevi'nin  Atatürk Havalimanı'nın kapanmasıyla yıkılacağı öğrenildi. (DHA)