Devlet gücünü işçide sınıyor: Ankara çıkışına kadar takip eden emniyet, Gölbaşı'nda işçilere ceza yazdırdı!

Devlet gücünü işçide sınıyor: Ankara çıkışına kadar takip eden emniyet, Gölbaşı'nda işçilere ceza yazdırdı!

Direnişlerinin bininci gününde Tarım ve Orman Bakanlığı önünde açıklama yapmak isteyen Cargill işçileri polis tarafından engellendi.

İleri Haber

Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve başvurduğu mahkemelerden işe iade kararları çıkmasına rağmen işe alınmayan Cargill işçilerinin direnişi bininci gününde. Direnişin bininci gününde Ankara'daki Tarım ve Orman Bakanlığı binası önünde açıklama yapmak isteyen işçiler, polis tarafından engellendi.

Polis, Tekgıda-İş Sendikası'nın Ankara Şubesi'ni ablukaya alarak işçilerin binadan çıkmasına izin vermiyor. Buna karşı işçiler ve sendika yöneticileri, bina önünde bir açıklama yaptı. Açıkalamda konuşan Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, ''Geceyi sendikamızın bahçesinde geçireceğiz, bizim derdimiz bakanlıkla'' dedi.

POLİSTEN İŞÇİLERE TEHDİT

Tek Gıda-İş önünde bekleyen işçileri tehdit eden polis, "Biz sizin ne yapacağınızı önceden bilmiyor muyuz? Devlet her şeyi bilir. Siz Tarım Bakanlığının önüne gittiğinizde neler yapabileceğimizi görürsünüz" dedi. 

İŞÇİLER GÖZALTINDA!

Tek Gıda-İş Sendikası önünde direnişini sürdüren ve polisin tehdit ettiği işçiler gözaltına alındı. 

 

ANKARA ÇIKIŞINDA İŞÇİLERE CEZA!

Serbest bırakılan işçiler, Karaman'daki Döhler Gıda işçilerine destek için yola çıktıktan sonra Gölbaşı'nda durdurularak sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası kesildi. Tek Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya,  Ankara Emniyeti'nin aldıkları karardan haberdar olduğunu ve kendilerini kent çıkışına kadar takip ettiklerini söyledi. Karlıkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında olaya tepki göstererek, "Ankara Emniyeti gidebilirsiniz diyerek bizi yola çıkartıyor. Sonra Gölbaşı Emniyeti'ne plakamızı verip sokağa çıkma yasağından ceza yazdırıyor. Devlet gücünü gerçekten bizde mi sınıyor? Geri dönüyoruz Ankara’ya. İşsiz insanlara yaptığınızla gurur duyun" dedi.