Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'deki şaibeyi kabul etti

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'deki şaibeyi kabul etti

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, KPSS'deki şaibeye ilişkin açıklama yaptı, "Problemli bir durum var" dedi.

KPSS sınavındaki şaibeli sorulara ilişkin açıklama yapan DDK Başkanı Yunus Arıncı, ÖSYM'ye müfettişlerin gideceğini belirterek raporun Erdoğan'a gönderileceğini söyledi. Arıncı, "Problemli bir durum var gözüküyor" dedi.

Geçen pazar günü iki oturumda gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yer alan soruların Yediiklim Yayınları'na ait deneme sınavlarında yer alan soruların bir kısmıyla aynı çıkması üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada herhangi bir sorun olmadığı iddia edilmişti.

Kamuoyunda oluşan tepkinin ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınırken, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı da son duruma ilişkin açıklama yaptı. 

NTV'de yer alan habere göre Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi. Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini söyledi. 

SENDİKALAR VE TBB'DEN AÇIKLAMA

Eğitim sendikaları tarafından yapılan açıklama ile yaşananlara tepki gösterilirken, Türkiye Barolar Birliği de "KPSS sınav sorularıyla ilgili iddilar TBB tarafından titizlikle incelenmektedir" açıklamasında bulunmuş ve hukuken atılacak adımların değerlendirildiğini bildirmişti.