DEVA Partisi'nden Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Dr. Aygören açıklaması

DEVA Partisi'nden Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Dr. Aygören açıklaması

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu'nun rektör danışmanı, DEVA Partisi Kurucu Üyesi Oğuzhan Aygören oldu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin tarafından yapılan ilk açıklamada, "Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu'ya karşı protestolar devam ederken, Bulu kendisine yardımcı ve danışman atadı. DEVA Partisi Kurucu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören rektör yardımcısı olurken, Endüstri Mühendisliği öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu da rektör yardımcısı oldu.

Binlerce Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve mezununun olduğu Clubhouse buluşmasında Aygören'in atanmasına tepki geldi. Clubhouse'da DEVA Partisi'ne karşı 'DEVA partililer dışarı' ifadesi kullanıldı.

'GÖREVİ KABUL EDERSE PARTİMİZLE YOLLARI AYRILACAKTIR'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin tarafından yapılan ilk açıklamada, "Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.

Şahin, Dr.Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir" şeklinde konuştu.

Dr. Aygören'in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, "Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

BABACAN, BULU'NUN ATANMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki göstermiş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, '#KayyumRektörİstemiyoruz' etiketi altında tepkisini dile getirmişti.

Babacan paylaşımında, "Üniversiteler özerk olmalıdır. Ülkemizin özgür akademiye, özgür bilim insanlarına ve üretken öğrencilere ihtiyacı var. Bu özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz. #KayyumRektörİstemiyoruz. Özgür bir akademi istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.