Dev-Yapı İş üyesi işçiler ödenmeyen ücretleri için basın açıklaması yaptı

Dev-Yapı İş üyesi işçiler ödenmeyen ücretleri için basın açıklaması yaptı

Dev-Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, bir süredir tamamı ödenmeyen ücretleri ve uğradıkları hak gasplarına dair basın açıklaması yaptı.

İleri Haber

DİSK'e bağlı Dev-Yapı İş Sendikası üyeleri, uzun süredir ücretlerini alamadıkları inşaatın önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Fatih'te Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde, Ilgaz İnşaat'a bağlı çalışan işçiler, ücretlerinin ödenmemesinden kaynaklı düzenledikleri basın açıklamasında, ücretlerinin tamamını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini bildirdi. Dev-Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, "Hak gaspına geçit vermeyeceğiz" dedi.

Açıklamada, şirketin çalışanların sigorta primlerinin farklı yatırıldığı, çalışma günlerinin eksik gösterildiği gibi hukuksuz uygulamaların da altı çizildi.

HUKUKSUZLUKLARI ANLATTILAR

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Şubat ayının başından itibaren işçilerin ücretlerinin ödenmemesi üzerine firma ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, ana firma asgari tutarları yatırdı fakat ücretin tamamı yatırılmadı. 'Gayriresmi taşeron' olan şahıslar ortalıkta yoklar. 

 Sendikamız tarafından iş yerinde tespit edilen hukuksuzluklar şunlardır:

- Gerçek gün ve ücretlerden farklı işlem yapılmıştı. 

- İşçilerin sigorta primleri gerçek ücretlerinden değil, daha düşük primden yatırılmıştır

- İşçiler gerçek çalışma gününden değil daha düşük günden gösterilmiştir.

İş kanununa aykırı olan bu uygulamaların derhal düzeltilerek, işçilerin kalan ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir. 

Üyelerimizin kalan ücretlerini almak için için fiili-meşru tüm haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.  Dev Yapı-İş olarak ücret gaspına izin vermeyeceğiz."