Dev-Yapı İş, 'İnşaat İşçileri Geleceğini Konuşuyor' etkinliği düzenledi

Dev-Yapı İş, 'İnşaat İşçileri Geleceğini Konuşuyor' etkinliği düzenledi

Dev-Yapı İş, 15-16 Haziran Direnişi'nin 50. yılında, 'İnşaat İşçileri Geleceğini Konuşuyor' konulu forum düzenledi.

İleri Haber

DİSK'e bağlı Devrimci Yapı,İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev-Yapı İş) 15-16 Haziran Direnişi'nin 50. yılında, 'İnşaat İşçileri Geleceğini Konuşuyor' konulu forum düzenledi.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yapılması planlanan forum, yağmur nedeniyle Eğitim-Sen 2. Nolu Şubesi'nde gerçekleşti.

Etkinlikte, 15-16 Haziran İşçi Direnişi, işçilerin hayatları ve yeni mücadele olanakları değerlendirildi. 

'BÜTÜN GÜCÜMÜZÜ İŞÇİ SINIFININ DAHA ÇOK SİYASALLAŞMASI İÇİN VERECEĞİZ'

Etkinlik'te konuşan Dev-Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut "15-16 Haziran işçi sınıfına çok büyük değerler kattı. 15-16 Haziran tüm dünyaya şunu gösterdi; işçi sınıfının hareketinin boyutlarını, yasalara bağlı kalmadan sınırlarını aşarak, militanca mücadele ettiğinde hak alabileceğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Tüm şantiyelerde komiteler kuracaklarını söyleyen Karabulut, "Bütün gücümüzü, Türkiye işçi sınıfının daha çok siyasallaşması için, 15-16 Haziranları yaratmak için ama bunları sonuç getirecek şekilde yapmak için planlayacağız" dedi.

'50 BİNE YAKIN İŞÇİ PATRONUN BEYANIYLA İŞTEN ÇIKARILDI'

Etkinlikte konuşan Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Adnan Akyol ise 50 bine yakın işçinin patronun beyanıyla hukusuz yere işten çıkarıldığını ifade etti. İşçilerin bütün haklarından mahrum olduğunu belirten Akyol, "Potronun beyanıyla 50 bin işçi işten çıkarıldı. SGK'da bunu kabul ediyor. Ne işsizlik maaşı alabiliyor, ne doğru dürüst işe girebiliyor. Bütün haklarından mahrum oluyor" dedi.