Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir tutuklandı

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir tutuklandı

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, 2018 yılındaki  3. Havalimanı direnişine katıldığı ve sendikal faaliyette bulunduğu gerekçesi ile yargılandığı davada tutuklandı.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, 2018 yılında kötü çalışma koşullarına ve iş cinayetlerine karşı 3. Havalimanı direnişine katıldığı ve sendikal faaliyette bulunduğu gerekçesi ile yargılandığı davada tutuklandı. Aynı davada yargılanan Dev Yapı-İş üyesi İkram Doğan ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

3. Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, çalışma koşullarının ağırlaşması ve arka arkaya yaşanan iş cinayetlerine karşı 14 Eylül 2018’de sabah iş durdurma eylemi başlatmıştı. Bunun üzerine bölgeye gelen polis ve jandarma ekipleri gaz bombası ve TOMA ile işçilere saldırmış; kolluk kuvvetlerinin saldırılarına rağmen işçiler kararlılıkla eylemlerini sürdürmüştü.

Havalimanı inşaatında iş bırakan işçilere gece saatlerinde düzenlenen operasyon sonucu 543 işçi gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutujklanmıştı.