DEV-TEKSTİL şubelerine polis baskını: 21 gözaltı

DEV-TEKSTİL şubelerine polis baskını: 21 gözaltı

DEV-TEKSTİL Sendikası’nın şubelerine yapılan polis baskınında aralarında sendika yöneticilerinin bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV-TEKSTİL) Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy şubelerine düzenlenen polis baskınında aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

TEM polisleri, tarafından yapılan baskında sendika şube yöneticilerinin evleri ve şube binalarında aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve sendika eşyalarına el konulurken, aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan sendikacıların İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.    

DEV- TEKSTİL Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy şubeleriyle şube yöneticilerinin evlerine yapılan baskınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada, "Trakya’daki üyelerimizden Çorlu temsilciliğimizin basıldığını beraberinde Çerkezköy ve Çorlu’da gerçekleştirdikleri ev baskınlarıyla birlikte yaklaşık 21 kişinin gözaltına alındığı haberini aldık. Sendikamız adına yaptığımız tüm girişimlere rağmen gizlilik kararı gerekçe gösterilerek halen operasyonun gerekçesini ve sendika temsilcilerimizin ve üyelerimizin durumunu öğrenebilmiş değiliz” denildi.  

Sermayenin değil işçilerin, emekçilerin çıkarlarını savunan, yaşanan en küçük hak gaspına karşı işçilerin, emekçilerin yanında olan, kendine devrimci sınıf sendikacılığını ilke edinmiş bir sendika olarak yaşananlara şaşırmadıklarını, sermaye iktidarının içine girdiği çok yönlü krizden çıkabilmek için tüm faturayı işçilerin, emekçilerin üstüne yıktığı belirtildi. 

Açıklamada, “Baskıyla, zorbalıkla ne işçi sınıfının haklı ve meşru mücadelesinden bizleri alıkoyabilirsiniz, ne de işçileri bu cehennemde yaşamaya mahkum edebilirsiniz. Sermaye devletinin gerçekleştirdiği bu saldırı karşısında boyun eğmeyeceğiz. İşçi ve emekçilere geleceksizliği, yoksulluğu dayatanlara karşı mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” denilerek gözaltına alınan sendika yöneticileri ile üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istendi. (MA)