Dev otomotiv firmalarında işten çıkarmalar başladı

Dev otomotiv firmalarında işten çıkarmalar başladı

Koronavirüs sebebiyle dev otomotiv firmalarında işten çıkarmalar başladı. Süper spor araba üreticisi McLaren 1200 kişiyi işten çıkarırken, Renault tasarruf tedbirleri kapsamında 2024’e kadar 5000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle satış ve reklam gelirlerinde düşüş yaşayan büyük otomotiv firmaları çareyi işten çıkarmalarda buldu. McLaren 1200 çalışanını işten çıkaracağını açıklarken, Renault ve Nissan gibi dev markalar binlerce çalışanını önümüzdeki dönemde işten çıkarmayı öngörüyor.

MCLAREN’DE 1200 ÇALIŞAN ÇIKARILIYOR

Formula 1 için de yarış araçları üreten McLaren’den yapılan açıklamada, şirketin satış ve reklam gelirlerinin azalmasından dolayı 1200 kişinin işten çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Formula 1 yarışlarının koronavirüs salgını nedeniyle yapılmadığı hatırlatıldı.

Şirketin açıklamasında değerlendirmelerine yer verilen McLaren’in Başkanı Paul Walsh, “Bu şüphesiz, şirketimiz için son derece zorlu bir dönem. Fakat tekrar verimli, sürdürülebilir, net bir istikametle yeniden büyümeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirket, halihazırda 4 bin kişiyi istihdam ediyor. 

RENAULT 2024’E KADAR 5000 KİŞİ ÇIKARACAK

Diğer taraftan zor günler geçiren Fransız otomotiv devi Renault da tasarruf tedbirleri kapmasında 2024 yılına kadar 5 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. La Figaro gazetesinin haberine göre Fransız şirket, 5 bin kişiyi işten çıkararak 2024 yılına kadar 2 milyar euro tasarruf yapmayı planlıyor. Renault'un sadece Fransa'da 48 bin 500 çalışanı bulunuyor.

KÜRESEL KRİZDEN DOLAYI 20 BİN ÇALIŞAN ÇIKARILABİLİR

Kyodo'nun haberine göre Nissan, maliyet azaltma stratejisi kapsamında ve buna ek olarak küresel krizden dolayı yaşanan düşük otomobil satışlarını sebep göstererek 20 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı.