Dev Konserler İptal Edilebilir!

Dev Konserler İptal Edilebilir!

Dövizdeki tarihi artışın ardından müzikseverlere kötü haber geldi. Yeni dönemde Türkiye'de dev konserler yapılmayabilir.

TL'nin döviz karşısında erimesiyle birlikte yabancı sanatçıların Türkiye'de vereceği dev konserlerin iptal edillebileceği konuşuluyor.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, bugüne kadar dünyaca ünlü yıldızları Türk müzikseverler ile buluşturan organizatörler, kurdaki artış yüzünden yabancı sanatçıları ülkeye getirmeye temkinli yaklaşıyor. Öyle ki, çoğu dünya turnesi kapsamında ya da müzik festivallerinde Türkiye'de sahne alan yabancı şarkıcıların maliyetleri dövizdeki artışa paralel oranda arttı.Türkiye'deki konser biletlerinin lira üzerinden fiyatlandırılmasıyla, organizatörler planlanan konserleri birer birer iptal etmeye başladığı öprenildi.

'ŞU AN İÇİN HAYAL'

Organizatör Cengizhan Yeldan, durumu Twitter hesabından paylaştığı mesaj ile takipçilerine duyurdu. Bugüne kadar Metallica ve Coldplay gibi isimleri ülkeye getiren ünlü organizatör, bilet fiyatlarının artan sanatçı maliyetlerini karşılamaması yüzünden önümüzdeki dönemde konser vermesi planlanan yabancı yıldızlar ile şimdilik herhangi bir anlaşma düşünmediklerini kaydetti. Yeldan durumu "2019 için planlarımız vardı fakat her 2 grubun fiyatı 8 günde 4.3 milyon TL arttı. TL ile bilet satıp dövizle sanatçı alıyoruz ve bu boyutta gruplar şu an için maalesef hayal" mesajıyla özetledi.

'BİRTAKIM İPTALLER OLABİLİR'

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karataş, artan döviz kurunun etkisiyle önümüzdeki dönemde bazı iptallerin yaşanabileceğini kaydetti. Karataş, "Elimize ulaşan henüz kesin bir bilgi yok. Fakat aldığımız duyumlar, yabancı sanatçı maliyetlerinin yükselmesine bağlı olarak birtakım organizasyonlarda iptallerin olabileceği yönünde" dedi. Yabancı sanatçıların fiyat indirim taleplerine yanaşmayacağını düşündüğünü belirten Karataş, bilet fiyatlarına ise yüzde 50'ye yakın zam gelebileceğini söyledi.