DEÜ'de skandal: Basın açıklamasında olmayan öğrenciye başkasının görüntüsüyle soruşturma!

DEÜ'de skandal: Basın açıklamasında olmayan öğrenciye başkasının görüntüsüyle soruşturma!

DEÜ'de fakültelerinin taşınmasına karşı çıkan öğrencilere okul yönetimi tarafından açılan soruşturmalar bir skandalı da gözler önüne serdi. Soruşturma açılan öğrencilerden birinin, 19 Ağustos'ta yapılan basın açıklamasına katılmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci, "Sanıyorum ki ellerinde bir liste var. Bu listelerde taşınma kararına karşı ortak mücadele eden öğrencilerin adı yazıyor. Bu liste üzerinden soruşturma açılıyor" dedi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

DEÜ’de geçtiğimiz günlerde fakülte sürgüne karşı “basın açıklamasına katıldıkları” gerekçesiyle 15 öğrenciye soruşturma açılmıştı. Soruşturma açılan öğrencilerden birinin, basın açıklamasına katılmadığı ve o tarihte staj gördüğü kurumda olduğu ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) Narlıdere’den Tınaztepe’ye taşınmasına karşı mücadele eden öğrenciler 19 Ağustos’ta İzmir Barosu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile sivil toplum kuruluşlarının (STK) da katılımıyla Rektörlük önünde bir basın açıklaması düzenlemişti. Bu açıklamaya katıldıkları gerekçesiyle DEÜ yönetimi tarafından 15 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı. Soruşturma açılan 15 kişiden biri olan, Dramatik Yazarlık ve Dramaturji Anasanat Dalı öğrencisi Ata Egemen Çakıl’ın 19 Ağustos’ta basın açıklamasına katılmadığı, dahası o tarihte okulda bile bulunmayarak staj yaptığı kurumda olduğu ortaya çıktı.

BAŞKASINI 'O' DİYE İŞARAETLEMİŞLER!

Hakkındaki soruşturma gerekçesini bugün öğrenen Çakıl, okul yönetiminin basın açıklamasına dair görüntüden öğrencileri fişlendiğini ve bu görüntüde bir başka kişinin kendisi olarak işaretlendiğini söyledi.

‘BİRLİKTE DURDUĞUMUZ İÇİN HEDEF ALINDIK’

Fakültelerinin taşınmasına karşı arkadaşlarıyla birlikte durdukları için, üniversite yönetimi tarafından hedef alındıklarını belirten Çakıl, “Sanıyorum ki ellerinde bir liste var. Bu listelerde taşınma kararına karşı ortak mücadele eden öğrencilerin adı yazıyor. Bu liste üzerinden soruşturma açılıyor” derken, hakkındaki soruşturmayı “fecaat” olarak nitelendirdi.

Çakıl, 19 Ağustos'ta staj yaptığı kurumda kayıtların ve şahitlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

DAHA FAZLA