DEÜ'de öğrencilerden rektörlüğe çağrı

DEÜ'de öğrencilerden rektörlüğe çağrı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) kampüsünün ‘depreme dayanıksızlığı’ gerekçesiyle boşaltılarak taşınması kararına yönelik öğrencilerin tepkisi devam ediyor.

Tugay Candan - Twitter: @TugayCandann

Mail: [email protected]

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Narlıdere’de bulunan, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) kampüsünün ‘depreme dayanıksızlığı’ gerekçesiyle boşaltılarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararına yönelik öğrencilerin ve kamuoyunun tepkisinin ardından okul yönetimi, kararına gerekçe olarak sunduğu deprem raporlarını paylaşmak zorunda kalmıştı.

Bu gelişmenin ardından öğrenciler, raporun eksik olduğunu öne sürerek bir bildiri yayımladı.

Söz konusu bildiride, "Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünün söz konusu raporlara ilişkin yaptığı açıklamadaki bazı eksikliklerden bahsetmek gerekirse; yayınlanan dört sayfa sadece sonuç bölümüdür ve sayısal verileri içermemektedir. Dolayısıyla eksik ve şaibeli bir rapor olduğu kanaatindeyiz. Biz diyoruz ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bilgisi dahilinde bağımsız, tarafsız bir aracı ile Narlıdere’deki yerleşkede yer alan binaların deprem test etüdleri yeniden yapılmalı ve kamuoyuna doğru bilgi verilmelidir" ifadeleri yer aldı.

ÖĞRENCİLERDEN ÇAĞRI

Öğrenciler bildiride rektörlüğe bir çağrı yaparak "Yine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünün, Sn. Tunç Soyer’in çağrısına yanıt vermesi olumlu bir adımdır fakat somut adımlar çok acil bir şekilde atılmalı, bölüm başkanlarımızın ve hocalarımızın da yer alacağı bir komisyon ile görüşmelerin sürdürülmesini önermekteyiz" derken "Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarının yayımladıkları açıklama dikkate alınmalıdır. Bize gösterilen Rektörlük binasının Güzel Sanatlar eğitimine uygun olmadığına dair raporların dikkate alınması da önemlidir. Tüm bu sorular somut bir yanıt bulana kadar taşınma işlemi durdurulmalıdır. Oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu sürecinfarkında olduğumuzu tekrar belirtir, karşılıklı diyalog ve hukuk çerçevesi içinde görüşmelerin sürmesini diler, meselenin takipçisi olduğumuzu hatırlatırız" şeklinde ekledi.
 

DAHA FAZLA