DEÜ Rektörlüğü'nden Boğaziçi'ne destek veren 35 öğrenci hakkında soruşturma!

DEÜ Rektörlüğü'nden Boğaziçi'ne destek veren 35 öğrenci hakkında soruşturma!

​​​​​​​DEÜ Rektörülüğü, Boğaziçili öğrencilerin kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı başlattıkları eylemlerine destek veren 35 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Dokuz Eylül Dayanışması'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Biz, iktidar partisi tarafından atanmış rektörleri kabul etmiyoruz" denildi. 

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı başlattıkları direnişe destek veren toplam 35 öğrenci hakkında soruşturma başlattı.

İleri Haber'e konuşan DEÜ öğrencisi, İzmir'in Buca ilçesinde yer alan Hasanağa Parkı'nda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini ve üniversite yönetimi tarafından haklarında soruşturma başlatıldığını belirtirken, Türkiye'deki bütün üniversitelerde seçilmiş değil atanmış rektörler olduğunun altını çizdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak kayyum rektörleri kabul etmediklerini ifade eden öğrenci, "Biz de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne soruşturma açıyoruz" dedi.

'ÜNİVERSİTELERİN SARAYIN ARKA BAHÇESİNE DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMİYORUZ'

Öte yandan Dokuz Eylül Dayanışması da sosyal medya hesabından 35 öğrenci hakkında açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yayınladı.

Dokuz Eylül Dayanışması'nın Twitter hesabından yayınlanan açıklamada "Üniversiteler; geçmiş dönemlerde de siyasi iktidarların tahakkümü ile karşı karşıya kalmış, bugün ise AKP iktidarı ve yine onun atadığı kayyumlarla büyük bir saldırı altına alınmıştır. Bu saldırının bir ayağı da üniversitelilerin dayanışmayla düzenlediği eylemlere karşı gerçekleşiyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre karşı başlayan, ardından tüm üniversitelere yayılan direnişimiz bugün 3. ayını doldurdu. Tüm baskı ve hukuksuzluklara rağmen üniversitelerimizle birlikte demokratik alanlarımızın tümüne yapılan saldırılara karşı bir aradayız. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak bu eylemlerin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz.

Üniversiteler; geçmiş dönemlerde de siyasi iktidarların tahakkümü ile karşı karşıya kalmış, bugün ise AKP iktidarı ve yine onun atadığı kayyumlarla büyük bir saldırı altına alınmıştır. Bu saldırının bir ayağı da üniversitelilerin dayanışmayla düzenlediği eylemlere karşı gerçekleşiyor. İzmir’de Boğaziçili arkadaşlarımıza destek olmak ve üniversitelerimizi savunmak amacıyla yapılan eylemlerde 35 öğrenci arkadaşımız hakkında kayyum rektör tarafından soruşturma başlatılmıştır. Atanmış rektörlere karşı çıkarttığımız haklı sesimiz baskıyla ve zorbalıkla bastırılmaya çalışılmıştır. Biz Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyor ve 35 arkadaşımıza açılan soruşturmayı biz de iktidar partili Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne açıyoruz!

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNE SORUŞTURMA AÇIYORUZ.

Biz, iktidar partisi tarafından atanmış rektörleri kabul etmiyoruz.
Biz, iktidarın maşası olmuş rektörlerin üniversitelerimizi sarayın arka bahçesi haline getirmesini kabul etmiyoruz.
Biz, iktidarın halkımıza layık gördüğü tanzim kuyruklarını, adeta iktidarın üniversite modeli anlayışı ile DEÜ Manav’ı getiren rektör zihniyetini istemiyoruz.

Biz, meclisten çıkan her tezkereye jet hızıyla destek metinleri yayınlayan bir yönetim istemiyoruz.
Biz, Dokuz Eylül Hastanesi’nde çalışan ve anayasal hakları için basın açıklaması yapan sağlıkçı arkadaşlarımıza soruşturma açan işçi düşmanı rektörü kabul etmiyoruz.
Biz, üniversitemizde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesinin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımını isteyen atanmış rektörün yağmasına, talanına karşı basın açıklaması yapan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine açılan soruşturmayı kabul etmiyoruz.

Biz, atanmış rektörün hazine arazilerinden, insan kaynaklarına kadar tüm usulsüzlükleri yapmış ve Sayıştay tarafından uyarılmış bir atanmış rektörün üniversitemizi sömürmesini kabul etmiyoruz.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak iktidarın kayyum rektörlerinin üniversitelerimize ve üniversitenin gerçek sahibi olan öğrencilere saldırılarına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Gerçek suçluları biliyoruz ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak gerçek suçlulara, kayyum rektöre soruşturma açıyoruz! Biliyoruz ki, hesapları çok kabarık. Talan edilen üniversitemizin de, haksızlığa uğrayan her arkadaşımızın da hesabını soracağız!"