DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı akademisyenlere çuval gönderdi!

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı akademisyenlere çuval gönderdi!

Başta öğrenciler olmak üzere kamuoyunda tepkilere yol açan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınma girişimi, tepki toplamaya devam ediyor. GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, öğretim elemanlarının eşyalarını taşıması için çuval gönderdi.

İleri Haber

Geçtiğimiz günlerde 'depreme dayanıklı olmadığı' gerekçesi ile Tınaztepe'ye taşınması gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tepkisi sürerken dekanlık okulun taşınması için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda eşyalarını koymaları için fakültede görev yapan akademik personellere beş adet çuval gönderen dekan vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Öğretim elemanları sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla bu tartışmalı eyleme tepki gösterdi.

Sahne Sanatları bölüm başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bize hoca başı beşer tane çuval dağıttılar. Eşyalarımızı buna koyup ağzını bağlayıp bırakacakmışız... Biz o arada somut kanıtlarla bir ofis binasında neden tiyatro eğitimi yapamayacağımızla ilgili bölüm kurulu kararı alıyorduk... Beş çuval. Yoksa sizin çuvalladığınızın bir simgesi mi bu çuvallar? Sizin yerinize her gün utanmaktan yorulduk.... İstediğimiz çuvaldan başlayabiliyor muyuz hocam?”

[ih2]

TAŞINMA GİRİŞİMİ TAM GAZ SÜRÜYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in ortak çalışma teklifini kabul edip belediyeyi protokole davet etmesinin ardından taşınma sürecinin plansız bir şekilde devam etmesi tansiyonu yükseltirken, dekanlığın çuval hamlesi kamuoyunda tepkilerin artmasına neden oldu. Üniversite rektörlüğünün web sitesinden yayımladığı son açıklama ise her kesimden insanın tepkisini çekmiş, üslubu sebebiyle eleştirilmişti.

DAHA FAZLA