Destici’den HDP’li vekillere gözdağı

Destici’den HDP’li vekillere gözdağı

BBP Genel Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, “hukuk dışına çıkılması gerekiyorsa çıkılır” ifadelerini kullanarak HDP’li milletvekilleri gözdağı vermeye çalıştı.

Aynı zamanda BBP genel başkanlığını da yürüten AKP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Hakkari’de yola döşenen mayının patlatılması sonucu hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’nın cenaze töreninde konuştu.

“PKK hangi dili anlıyorsa o dilden konuşmak gerekiyor” diyen Destici, “terörle mücadelede her yolun meşru olduğu bir safhaya geçildiğini” savundu.

‘HUKUK DIŞINA ÇIKILMASI GEREKİYORSA ÇIKILIR’

Destici şu ifadeleri kullandı: “PKK ile mücadelenin dozu ve şiddeti inşallah daha da artacak. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar hep hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sergiledi. Ama şu gözüktü ki hukukun dışına çıkılması gerekiyorsa artık oraya da çıkılmalı. Çünkü PKK hangi dilden anlıyorsa o dilden konuşmak gerekiyor. Yani terörle mücadelede her yolun meşru olduğu bir safhaya geçmiş durumdayız. Bu mücadelenin bundan sonra bu şekilde verileceğini düşünüyorum, ümit ediyorum.”

HDP’Yİ HEDEFE KOYDU

HDP’yi hedefe koyan Destici, “HDP milletvekillerine karşı ortak bir tavır sergilenmesi gerekiyor. Ya PKK’yı terör örgütü olarak kabul edecekler, kınayacaklar, lanetleyecekler, ya da PKK teröristleri hangi muameleye maruz kalacaksa o muameleye maruz kalacaklar” ifadelerini kullandı.

HDP SALDIRI LANETLEMİŞTİ

Destici’nin açıklama yaptığı ve HDP’yi hedef gösterdiği saldırıyla ilgili HDP dün bir açıklama yapmış, olayı kınamıştı.



HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından “Üzüntümüz büyük” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada “Bu tür saldırıları asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir. Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluış üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır” denilmişti.