Destici: Oğan, Erdoğan’a desteğini açıklayacak

Destici: Oğan, Erdoğan’a desteğini açıklayacak

Destici, Oğan’ın saat 17.00’de yapacağı açıklamaya ilişkin konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber’e yaptığı açıklamada ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini öne sürdü.

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna günler kala, ilk turda yüzde 5,17 oy olan Sinan Oğan’ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği henüz netlik kazanmadı.

BBP lideri Mustafa Destici, ikinci tura ilişkin kararını bugün saat 17.00’de açıklayacak olan Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceğini öne sürdü.

‘KUVVETLE MUHTEMEL ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLAYACAK’

TGRT Haber’e açıklamalarda bulunan Destici, şunları dile getirdi:

“Sinan Bey'in açıklaması olumlu olacak. Yani bir kere kesinlikle Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyecek, böyle bir şey yok. Ama kuvvetle muhtemel bir sürpriz olmazsa Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini saat 17.00'de açıklayacak. Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'a nötr kalması konusunda tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor. Oğan'ın Erdoğan ile görüştükten sonra bu kararı aldığını bana söylediler. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ümit Özdağ ile görüşecek. Bugün yapılacak görüşme belirleyici olacak.”