Dersim'in en genç kadın muhtar adayı: Kadınlar yapabileceklerinin farkında olsunlar

Dersim'in en genç kadın muhtar adayı: Kadınlar yapabileceklerinin farkında olsunlar

Dersim'in Buzlutepe köyünde yaşayan Şilan Aslan, muhtar adayı oldu. Maaşını yarım kalan eğitimi için kullanacağını söyleyen Aslan, "Kadınlar yapabileceklerinin farkında olsunlar. Ben burada bir erkeğin yapamaz dediği her şeyi yapabiliyorum" dedi.

Dersim’in Ovacık ilçesinin Buzlutepe köyünde oturan Şilan Aslan, muhtar adayı oldu. Aslan, seçilmesi halinde maaşıyla yarım kalan eğitimini tamamlayacağını ve köydeki köydeki çocukların okula rahat ulaşımını sağlayacağını söylüyor.

'ETRAFIMA BAKTIM HİÇ KADIN MUHTAR YOK'

Özgürüz’den Sedat Sur’un haberine göre, Ovacık’ın Buzlutepe köyünde yaşayan 22 yaşındaki Şilan Aslan, yerel seçimlerde muhtar adayı oldu.

“Etrafıma baktım hiç kadın muhtar yok” diyen Aslan, “Düşündüm ki kendi gerçekliğimizi kendi sesimle insanlara duyurayım. Çocuklar okulun uzak olmasından dolayı anaokuluna gidemiyorlar. Okul öncesi eğitimi çok önemli buluyorum” dedi.

'BİR ERKEĞİN 'YAPAMAZ' DEDİĞİ HER ŞEYİ YAPIYORUM'

Çocuk gelişimi mezunu olan Aslan, “Ben de meslek lisesinde okurken 10 ay kadar çocuklara öğretmenlik yaptım. Burada uygun koşullar yaratılırsa ben de çocuklara eğitim verebilirim” diye konuştu.

Kadınların yerel yönetimlerde görev almasını istediğini belirten Aslan, şunları söyledi:

“Burada bulunduğum çevreyi biraz olsun güzelleştirmek için karar verdim ve muhtarlığa adaylığımı koydum. Tüm kadınlar kendi yapabileceklerinin farkında olsunlar. Çünkü ben burada bir erkeğin ‘Yapamaz’ dediği her şeyi yapabiliyorum. Kadının dokunduğu her şey güzelleşir ve kendini bazı şeylerden soyutlayan, sağlam adımlar atmaya çekinen bütün kadınlara kendinin farkında olmasını ve onların da yönetimlerde olmasını istiyorum.